Σαμαράς: Χρειάζεται άμεσα αναπτυξιακή συμφωνία

Σαμαράς: Χρειάζεται άμεσα αναπτυξιακή συμφωνία
Χρειάζεται άμεσα αλλαγή πολιτικής για να βγούμε από τα αδιέξοδα της κυβέρνησης, τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς μετά τη συνάντηση με τους ηγέτες του ΕΛΚ.

Την ανάγκη να υπάρξει σύντομα μια συμφωνία η οποία θα διασφαλίσει τη χρηματοδότηση της Ελλάδας, θα διασώζει τις μεταρρυθμίσεις και θα συνεχίζει τις αποκρατικοποιήσεις υπογράμμισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, σε δηλώσεις του το απόγευμα της Πέμπτης από τη Ρίγα της Λετονίας.

Έπειτα από τη συνάντηση των Ηγετών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στη Ρίγα ο κ. Σαμαράς δήλωσε ότι χρειάζεται άμεσα μια νέα αναπτυξιακή συμφωνία με την Ευρώπη και αλλαγή πολιτικής για να βγει η χώρα από τα αδιέξοδα της κυβέρνησης, την οποία κατηγόρησε ότι λέει καθημερινά ψέματα.

«Συζητήσαμε στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα την Ανατολική συνεργασία, όπου διαπιστώσαμε τη θέληση και την αγωνία διαφόρων χωρών -Αρμενία, Γεωργία, Μολδαβία- να συνδεθούν κι εκείνες με την Ευρώπη», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Να αποκτήσουν, δηλαδή, όλα εκείνα τα αγαθά της σταθερότητας, της ανάπτυξης, της ευημερίας, που στην Ελλάδα τα θεωρούμε εδώ και πολλά χρόνια δεδομένα. Κι αυτά τα αγαθά, που άλλοι λαοί τα επιζητούν κι εμείς τα έχουμε, δεν πρέπει να τα θέσουμε πια σε κίνδυνο».

Σύμφωνα με τον κ. Σαμαρά, «η συμφωνία πρέπει να τελειώνει για να διασφαλίσει τη χρηματοδότηση της Ελλάδας και πρέπει να είναι μια συμφωνία που θα διασώζει την ανάκαμψη, που έχουμε ήδη πετύχει, και που δε θα οδηγεί σε ύφεση. Μια συμφωνία, δηλαδή, που διασώζει τις μεταρρυθμίσεις και συνεχίζει τις αποκρατικοποιήσεις. Δεν είναι δυνατόν να ξαναχτίσουμε το μεγάλο κράτος που χρεοκόπησε και να το χρηματοδοτούμε με νέους φόρους, που γονατίζουν την οικονομία».

«Χρειάζεται άμεσα μια νέα αναπτυξιακή συμφωνία με την Ευρώπη. Χρειάζεται άμεσα αλλαγή πολιτικής για να βγούμε από τα αδιέξοδα της κυβέρνησης και να ξεφύγουμε από τα ψέματα τα καθημερινά της κυβερνητικής προπαγάνδας», υπογράμμισε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ