Βουλή: Ξεκινά η Εξεταστική Επιτροπή για τα μνημόνια

Βουλή: Ξεκινά η Εξεταστική Επιτροπή για τα μνημόνια
Τις εργασίες της ξεκινά επισήμως σήμερα η Εξεταστική Επιτροπή για τα μνημόνια, η οποία θα συνέλθει στις 4 το μεσημέρι στη Βουλή. 

Η πρώτη συνεδρίαση της εξεταστικής ήταν πριν από δέκα ημέρες, όταν κλήθηκε να εκλέξει προεδρείο. Τα διαδικαστικά ολοκληρώθηκαν τότε, και από σήμερα ξεκινά το έργο της.

Ο πρόεδρος της Εξεταστικής Δημήτρης Βίτσας έχει δεσμευθεί για τη διερεύνηση «ως το τέλος» των πολιτικών επιλογών και των ευθυνών πίσω από τα αποτελέσματα των μνημονιακών πολιτικών και της αυστηρής λιτότητας.

Έχει διαβεβαιώσεις πως όποια ευθύνη υπάρξει θα γίνει γνωστή και θα πάρει τον δρόμο της και τέλος έχει διαμηνύσει ότι δεν θα επιτρέψει «να αποκρυφτεί οτιδήποτε κάτω από οποιαδήποτε σκοπιμότητα», αλλά ούτε και «πράξεις και παραλείψεις που αποσκοπούν στην στοχοποίηση προσώπων».

Η Επιτροπή είναι 17μελής και τα κόμματα εκπροσωπούνται κατ' αναλογία της δύναμής τους στο Κοινοβούλιο.

Εκτός του κ. Βίτσα, συμμετέχουν οι: Κασιμάτη Νίνα, Καφαντάρη Χαρά, Κοζομπόλη – Αμανατίδη Παναγιώτα, Λαπαβίτσας Κωνσταντίνος, Σαντορινιός Νεκτάριος, Συρίγος Αντώνιος, Ψυχογιός Γεώργιος, Αθανασίου Χαράλαμπος, Αναστασιάδης Σάββας, Βορίδης Μάκης, Σταϊκούρας Χρήστος, Γαλέος Γεώργιος, Αμυράς Γεώργιος, Καραθανασόπουλος Νικόλαος, Καμμένος Δημήτριος, Λοβέρδος Ανδρέας.

Οι εργασίες της Επιτροπής θα διαρκέσουν έξι μήνες και η υποβολή του πορίσματός της θα πρέπει να γίνει μέχρι τις 6 Οκτωβρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ