Σκουρλέτης: Τα νομοσχέδια για κατώτατο μισθό - συμβάσεις εργασίας θα προχωρήσουν

Σκουρλέτης: Τα νομοσχέδια για κατώτατο μισθό - συμβάσεις εργασίας θα προχωρήσουν
Στη διαβεβαίωση ότι τα νομοσχέδια για σταδιακή αποκατάσταση του κατώτατου μισθού και επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων εργασίας έχουν ήδη δρομολογηθεί προχώρησε ο υπουργός Εργασίας Πάνος Σκουρλέτης κατά την ομιλία του σε εκδήλωση με αφορμή την παγκόσμια ημέρα για την υγεία και την ασφάλεια, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «πέρα από την ασφάλεια και την υγεία υπάρχει ανασφάλεια σε όσους εργάζονται και απελπισία σε όσους έχασαν την δουλειά τους».

Όπως τόνισε ο κ. Σκουρλέτης, «βρισκόμαστε σε μία πολύ κρίσιμη φάση της διαπραγμάτευσης, μιας δύσκολης και πρωτόγνωρης διαπραγμάτευσης, η οποία γίνεται με όρους αξιοπρέπειας για τη χώρα μας.»

«Εκ μέρους της κυβέρνησης θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι δεν θα χάσουμε τον δρόμο της υπεράσπισης των συμφερόντων του κόσμου της εργασίας. Οι νομοθετικές πρωτοβουλίες για την σταδιακή αποκατάσταση του κατώτατου μισθού, για την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων με το πραγματικό τους περιεχόμενο, ώστε να δοθούν φωνή και όπλα στους εργαζόμενους, καθώς και για την αναδιοργάνωση και ενίσχυση του σώματος επιθεώρησης εργασίας (ΣΕΠΕ), όσα καθορίσαμε σαν βασικές μας προτεραιότητες, είναι δρομολογημένα και θα προχωρήσουν κανονικά».

Για το θέμα των συντάξεων ο υπουργός είπε ότι «θα επαναλάβω για άλλη μία φορά πως δεν θα υπάρξει καμία μείωση στις συντάξεις».

Σε ό,τι αφορά δε τις ανησυχίες περί εξασφάλισης των πόρων για την καταβολή τους καθησύχασε, λέγοντας ότι «δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα για την καταβολή των συντάξεων και έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ