Στην ανάγκη συνεννόησης για την επίλυση των προβλημάτων συμφώνησαν Παυλόπουλος-Θεοδωράκης

Στην ανάγκη συνεννόησης για την επίλυση των προβλημάτων συμφώνησαν Παυλόπουλος-Θεοδωράκης
Δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο έγινε το μεσημέρι του Σαββάτου ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης.

Η συνάντηση του κ. Θεοδωράκη με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας έγινε σε εγκάρδιο κλίμα, με τον κ. Παυλόπουλο να δηλώνει εξ αρχής ότι είναι διατεθειμένος να φτάσει στα άκρα των αρμοδιοτήτων του προκειμένου η Ελλάδα να παραμείνει μέλος της Ευρωζώνης.

«Δεν μπορούμε να λύσουμε τα μεγάλα προβλήματα χωρίς να υπάρχεισυνεννόηση» υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ενώ σχετικά με σύγκληση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών, ο κ. Παυλόπουλος τόνισε ότι «αυτό συνέρχεται υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις βάσει του Συντάγματος και από τον πρωθυπουργό, ο οποίος έχει τη σχετική πρωτοβουλία».

Συνεχίζοντας, επισήμανε ότι «ο ρόλος, οι αρμοδιότητές μου και κυρίως η λαϊκή ετυμηγορία των τελευταίων εκλογών, μού επιβάλουν να κάνω τα πάντα στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων μου, αγγίζοντας ακόμη και τα όρια των αρμοδιοτήτων μου, ώστε η πορεία της Ελλάδας να είναι αδιατάραχτη εντός της Ευρώπης και της Ευρωζώνης».

Όπως υπογράμμισε «σε αυτόν τον τομέα θα κάνω, όχι απλώς αυτό που μου αναλογεί, θα υπερβώ και αυτό ακόμα, το οποίο ενδεχομένως, φαίνεται να αγγίζει τις αρμοδιότητες του Προέδρου της Δημοκρατίας».

Από την πλευρά του, ο Σταύρος Θεοδωράκης, αφού ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο για τις επισημάνσεις του και ειδικότερα για την τρίτη, υπογράμμισε ότι «είμαστε ακριβώς στη στιγμή, που ο καθένας πρέπει να αναλάβει την ευθύνη του, και πρώτα από όλα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ώστε να μείνει η Ελλάδα στη καρδιά της Ευρώπης».

Εν συνεχεία αναφέρθηκε στην κρισιμότητα των στιγμών σημειώνοντας, ότι «χρειάζεται μια συνεννόηση πέρα από αυτά που λέμε συνήθως, μια συνεννόηση για να κρατηθούμε στην καρδιά της Ευρώπης. Να αποφύγουμε απερισκεψίες, να αποφύγουμε ξαφνικές ενέργειες, να αποφύγουμε τα ατυχήματα».

Παράλληλα, εξέφρασε τη βεβαιότητά του, ότι η παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, είναι στο πλευρό των ευρωπαϊκών δυνάμεων της χώρας.

«Από τότε άλλωστε που ήσασταν στο πλευρό του Κωνσταντίνου Καραμανλή που μας έβαλε στη μεγάλη οικογένεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης» σημείωσε ο κ. Θεοδωράκης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ