Ψηφίστηκε η ΠΝΠ, σήμερα η συζήτηση στην Ολομέλεια

Ψηφίστηκε η ΠΝΠ, σήμερα η συζήτηση στην Ολομέλεια
Συνάντηση με τον πρωθυπουργό προκειμένου να τους εκθέσει τον σχεδιασμό πίσω από τη μεταφορά των διαθεσίμων τους στην Τράπεζα της Ελλάδος, δήλωσαν πως θα ζητήσουν οι εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, κ.κ. Πατούλης και Αγοραστός, εκφράζοντας στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, την αντίθεσή τους με τη σχετική Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

Αντίθετος με την ΠΝΠ εμφανίστηκε και ο εκπρόσωπος των πρυτάνεων, Βασίλης Διγαλάκης ζητώντας να εξαιρεθούν οι πόροι των Ειδικών Λογαριασμών Κονδυλίων Έρευνας (ΕΛΚΕ) των πανεπιστημίων από τη ρύθμιση, υπενθυμίζοντας πως πρόκειται για ευρωπαϊκούς πόρους, για τους οποίους ισχύει απαγόρευση επένδυσής τους καθ' οιονδήποτε τρόπο.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Μάρδας, δήλωσε πως ο συγκεκριμένος λογαριασμός στην ΤτΕ, "είναι ένας τραπεζικός λογαριασμός, όμοιος, αν όχι ίδιος με τους άλλους. Η ιδιαιτερότητά του είναι, πως το κράτος μπορεί να κάνει χρήση αυτών των χρημάτων".

Την επί της ουσίας συμφωνία τους με την Πράξη, εξέφρασαν οι εκπρόσωποι της (προσκείμενης προς τον ΣΥΡΙΖΑ) διοίκησης της Περιφέρειας Αττικής, οι οποίοι έχουν ήδη τοποθετήσει τα χρήματά τους στην ΤτΕ, θεωρώντας το προσφερόμενο επιτόκιο του 2,6% ως συμφέρον.

Η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, υπερψηφίστηκε από τα κόμματα της συμπολίτευσης και καταψηφίστηκε από την αντιπολίτευση. Η συζήτησή της στην Ολομέλεια, θα πραγματοποιηθεί αύριο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ