Ολοκληρώθηκε το κρίσιμο ραντεβού Τσίπρα - Μέρκελ

Ολοκληρώθηκε το κρίσιμο ραντεβού Τσίπρα - Μέρκελ
Μια ώρα διήρκεσε η κατ' ιδίαν συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με την καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ για το μεταναστευτικό στις Βρυξέλλες η οποία είχε ξεκινήσει στις 15.30 ώρα Ελλάδος.

Η Σύνοδος Κορυφής πραγματοποιείται μία ημέρα πριν από τη συνεδρίαση του Eurogroup στη Λετονία, όπου πάντως δεν αναμένονται μεγάλες εξελίξεις αναφορικά με την Ελλάδα.

Το δεύτερο ραντεβού Τσίπρα - Μέρκελ πραγματοποιείται ακριβώς ένα μήνα από τη μαραθώνια συνάντηση των δύο ηγετών στο Βερολίνο.

Για το Μέγαρο Μαξίμου, το νέο ραντεβού αποτελεί μία θετική εξέλιξη. Οπωσδήποτε μία νέα συνάντηση με τον «ισχυρό παίκτη» της Ευρωπαϊκής Ενωσης εκτιμάται ότι μπορεί να δώσει νέα ώθηση στη διαπραγμάτευση και ενδεχομένως να επισπεύσει και το κλείσιμο της συμφωνίας -ή τουλάχιστον, αυτό ελπίζει η Αθήνα.

Αξιωματούχοι της ΕΕ δήλωσαν ότι αναμένουν η Μέρκελ να παραδώσει ένα μήνυμα ότι επιθυμεί να κρατήσει την Ελλάδα στο ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα και να αποφύγει μία καταστροφική χρεοκοπία, αλλά για να επιτευχθεί αυτό, η κυβέρνηση Τσίπρα πρέπει να αναλάβει δεσμεύσεις στις τεχνικές συνομιλίες για λεπτομερή, κοστολογημένα μέτρα για να καταστήσει βιώσιμα τα δημόσια οικονομικά.

«Σε επίπεδο κορυφής, η Γερμανοί θέλουν να κρατήσουν την Ελλάδα στην ευρωζώνη και να βρουν μία λύση, αλλά ο χρόνος τελειώνει και μπορεί να υπάρξει περισσότερο δράμα πριν ο Αλ. Τσίπρας μπορέσει να αποφασίσει ("put his food down") και να καταλήξει σε μία συμφωνία» δήλωσε ένας ανώτερος αξιωματούχος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ