Εισάγεται την Τετάρτη στη Βουλή η ΠΝΠ

Εισάγεται την Τετάρτη στη Βουλή η ΠΝΠ
Στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής εισάγεται αύριο, Τετάρτη, στις 6 το απόγευμα, για συζήτηση και επεξεργασία το νομοσχέδιο «Κύρωση της από 20 Απριλίου 2015 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου "Κατεπείγουσα ρύθμιση για τη μεταφορά ταμειακών διαθεσίμων των Φορέων Γενικής Κυβέρνησης προς επένδυση στην Τράπεζα της Ελλάδος" (Α41)».

Δείτε τι αναλυτικά τι αναφέρει η ΠράξηΝομοθετικού Περιεχομένου ΕΔΩ

Ωστόσο, μιλώντας στη σημερινή έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας έδωσε διευκρινίσεις σχετικά με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, που αφορά στην εκταμίευση των διαθεσίμων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Σύμφωνα με όσα είπε, η διάθεση αυτών των χρημάτων σε ειδικό λογαριασμό στη ΤτΕ προκειμένου να τα χρησιμοποιήσει η κυβέρνηση σε έκτακτη ανάγκη, θα γίνει με τους εξής όρους:

Οι δήμοι θα αποστείλλουν ενημέρωση για τις ανάγκες τους, για το επόμενο 15νθήμερο. Τα υπόλοιπα κεφάλαια, που δεν είναι απαραίτητα για την άμεση ανάγκη των ταμειακών τους αναγκών, θα τοκισθούν με επιτόκιο 2,5%.

Οποιος δήμος ζητήσει επιστροφή ποσού, που δεν θα υπερβαίνει το 10% του συνολικού του ποσού που έχει κατατεθεί, θα του επιστρέφεται αμέσως. Για ποσά μεγαλύτερα από 20%, η επιστροφή θα γίνεται εντός προθεσμίας ολίγων ημερών.

Σφοδρές αντιδράσεις για τα ταμειακά διαθέσιμα φορέων και δήμων - Τι λέει η κυβέρνηση, τι απαντά η αντιπολίτευση

«Θύελλα» αντιδράσεων προκάλεσε τόσο στην αντιπολίτευση όσο και στους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, η οποία υποχρεώνει τους φορείς του Δημοσίου και τους δήμους να καταθέσουν όλα τα ταμειακά διαθέσιμα τους στην Τράπεζα της Ελλάδος... Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ

Δείτε τα ονόματα των1500 φορέων που θα χάσουν τα αποθεματικά τους ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ