Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τις φυλακές Γ' Τύπου

Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τις φυλακές Γ' Τύπου
Παρά τις αντιδράσεις των Αμερικανών, το νομοσχέδιο για τις φυλακές Τύπου Γ και την αποφυλάκιση του Σάββα Ξηρού πέρασε στο σύνολό του από τη Βουλή, ενώ, στην Ολομέλεια υπήρξε μεγάλη ένταση και αντεγκλήσεις για την απαρτία και τους χειρισμούς της Ζωής Κωνσταντοπούλου.

Νωρίτερα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, ζήτησε από το προεδρείο να ακυρώσει τη διαδικασία και να μην προχωρήσει η ψήφιση του νομοσχεδίου, καθώς στην Ολομέλεια υπήρχαν ελάχιστοι βουλευτές. Επικαλούμενος την απόφαση της προέδρου της Βουλής, Ζωής Κωνσταντοπούλου, η οποία, την περασμένη εβδομάδα, διέκοψε την συζήτηση λόγω μη απαρτίας, είπε: «Ο Κανονισμός επιβάλλει απαρτία μόνο όταν η Ολομέλεια λαμβάνει αποφάσεις όπως οι ψηφοφορίες και επειδή αυτή την στιγμή δεν υπάρχουν 75 βουλευτές, η διαδικασία πρέπει να διακοπεί».

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, η κυρία Ολγα Γεροβασίλη κατηγόρησε τη ΝΔ ότι «επιχειρεί να τορπιλίσει τη διαδικασία» και την κάλεσε να επιδείξει «σοβαρότητα». Υπερ της πρότασης του κ. Μητσοτάκη τοποθετήθηκαν οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι του Ποταμιού, Χάρης Θεοχάρης και του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Κουτσούκος. Η αναταραχή ανάγκασε ορισμένους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που βρίσκονταν σε επιτροπές ή στο καφενείο του Κοινοβουλίου να σπεύσουν στην Ολομέλεια και έτσι ο προεδρεύων Γιάννης Μπαλάφας ολοκλήρωσε ομαλά την ψήφιση του νομοσχεδίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ