Σαμαράς:«Κανένας δεν είναι δεδομένος αλλά πρόσθεσε θα το κάνω όπου μπορώ»

Σαμαράς:«Κανένας δεν είναι δεδομένος αλλά πρόσθεσε θα το κάνω όπου μπορώ»
Ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς συναντήθηκε με εκπροσώπους παραγωγικών φορέων και συγκεκριμένα με τον πρόεδρο της ΕΣΕΕ Βασίλη Κορκίδη, τον πρόεδρο του ΣΕΤΕ Ανδρέα Ανδρεάδη, τον πρόεδρο του ΕΒΕΑ Κώστα Μίχαλο και τον πρόεδρο του ΣΕΒ Θοδωρή Φέσσα.

Μετά το τέλος της συνάντησης ο κ. Ανδρεάδης δήλωσε: «Είχαμε μια συνάντηση μετά από πρόσκληση του πρόεδρου της ΝΔ προς τους κοινωνικούς εταίρους για να κάνουμε μια ενημέρωση για την πορεία της οικονομίας και να συζητήσουμε τα προβλήματα που μας απασχολούν».

Ο κ. Ανδρεάδης ανέφερε ότι η νέα χρονιά μπορεί να είναι και καλύτερη από πέρυσι και επισήμανε τα θετικά που θα έχει αυτό στην πορεία της οικονομίας της χώρας.

«Βέβαια συζητήσαμε ότι θα σηκώσουμε όλοι μαζί τα μανίκια και θα δουλέψουμε σε αυτό το πολύ δύσκολο οικονομικό περιβάλλον, για να πάει καλύτερα η οικονομία της χώρας, η απασχόληση και η ανεργία» συμπλήρωσε, τονίζοντας ότι προϋπόθεση είναι να τα βρούμε με τους εταίρους και να μπορέσουμε να προχωρήσουμε στην επόμενη μέρα.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο αύξησης του ΦΠΑ ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ εξέφρασε την αντίθεσή του, υποστηρίζοντας ότι ο ΣΕΤΕ είναι κάθετα αντίθετος σε κάθε αύξηση του ΦΠΑ, είτε στα νησιά, είτε στη διαμονή. «Ενόψει της τουριστικής περιόδου, θυμίζω ότι έχουν ήδη προπληρωθεί τα πακέτα, 25 εκατ. ξένοι έρχονται με συγκεκριμένη τιμή. Το οποίο, καταλαβαίνετε, τι θα σημάνει για την εικόνα της χώρας. Δεν μπορούμε να συζητάμε για φέτος οποιαδήποτε αύξηση του ΦΠΑ», σημείωσε.

Τέλος, σε ερώτηση για τον αν υπάρχει ρήτρα δραχμής σε πακέτα που κλείνονται από το εξωτερικό, ο κ. Ανδρεάδης τόνισε ότι «όχι δεν υπάρχει κανένα θέμα δραχμής» και πως «άλλωστε, το grexit έχει αποκλειστεί».

Από τη δική του πλευρά, ο κ. Μίχαλος υποστήριξε ότι «είχαμε μια εποικοδομητική συζήτηση με τον πρόεδρο της ΝΔ για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η αγορά. Το θέμα ρευστότητας και βέβαια όλα τα άλλα θέματα που αφορούν τη φορολογία των επιχειρήσεων».

Ο κ. Μίχαλος πρόσθεσε πως σε αυτή τη δύσκολη καμπή όπου βρίσκεται η ελληνική οικονομία «θεωρούμε ότι πρέπει να υπάρχει η μέγιστη συνεργασία από όλους, πολιτικά κόμματα, φορείς, έτσι ώστε να βρούμε τις κατάλληλες λύσεις εξόδου από το τέλμα της κρίσης».

Για το θέμα της χρηματοδότησης των επιχειρήσεων από τις τράπεζες ανέφερε πως «είναι γνωστό ότι η στρόφιγγα των τραπεζών είναι κλειστή και ακριβώς σε αυτό πρέπει να βρεθεί μια άμεση λύση. Διότι και με το πρώτο νομοσχέδιο που είδαμε- αναφέρομαι στην επιβολή 26% από μια σειρά χωρών που γίνονται εμπορικές συναλλαγές μεταξύ της χώρας μας και αυτών των χωρών».

Σχετικά με την πορεία των διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης με τους εταίρους, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο κ. Μίχαλος επισήμανε:

«Είναι σαφέστατο ότι αυτήν τη στιγμή γίνεται από την κυβέρνηση μια προσπάθεια επαναδιαπραγμάτευσης των όρων του μείγματος της οικονομικής πολιτικής, το οποίο εφαρμόζεται στην πραγματική οικονομία. Θα περιμένουμε το τέλος της άλλης εβδομάδας για να δούμε τα αποτελέσματα αυτής της διαπραγμάτευσης. Και να τοποθετηθούμε στο πρόγραμμα».

«Η πραγματική οικονομία είναι πέρα από χρώματα και κόμματα» υποστήριξε ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης, προσθέτοντας ότι «ζητήσαμε από τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης να στηρίξει την ελληνική κυβέρνηση» ώστε να υπερβεί την απραξία, την αδράνεια και τη στασιμότητα.

«Κανένας δεν είναι δεδομένος» απάντησε ο κ. Σαμαράς στον πρόεδρο της ΕΣΕΕ. «Αλλά» πρόσθεσε «θα το κάνω όπου μπορώ».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ