Γ.Μηλιός:"Δηλώνω περισσότερο ΣΥΡΙΖΑ από ποτέ"

Γ.Μηλιός:"Δηλώνω περισσότερο ΣΥΡΙΖΑ από ποτέ"
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης, κλήθηκε να σχολιάσει τις αντιδράσεις στο εσωκομματικό πεδίο και ειδικά την τοποθέτηση του Γιάννη Μηλιού για τις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους και τα αποτελέσματά τους.

Σε συνέντευξη που παράχωρησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ,στο ραδιόφωνο του Alpha,τόνισε "δεν θέλω να πιστεύω ότι ο κ. Μηλιός έχει πάρει τον δρόμο της εξόδου".

Ο Γιάννης Μηλιός απάντησε άμεσα μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο twitter: "Σε απάντηση διαδόσεων, δηλώνω περισσότερο ΣΥΡΙΖΑ από ποτέ,άλλωστε τα γραπτά μου βασίζονται στις συνεδριακές αποφάσεις του κόμματός μου".

Mε αυτή την τελευταία αναφορά ο Γιάννης Μηλιός απαντά εμμέσως πλην σαφώς σε όσους τον κατηγορούν, τονίζοντας με νόημα πως η κριτική του βασίζεται στις θέσεις και τις αποφάσεις των συνεδρίων του ΣΥΡΙΖΑ.

"Δεν είναι στις προθέσεις μας να ζητήσουμε παράταση από το ΔΝΤ"

Δεν είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης να ζητήσει παράταση αποπληρωμής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου δήλωσε εξάλλου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μια ημέρα μετά τα όσα δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης.

"Ο Αλέκος Φλαμπουράρης είπε μία ιδέα" σχολίασε ο κ. Σακελλαρίδης για τη δήλωση του υπουργού Επικρατείας ότι "αν δεν έχουμε μαζέψει το 1,4 και έχουμε μαζέψει 0,8 θα ζητήσουμε παράταση δύο μηνών".

«Δεν είναι μέσα στους σκοπούς της κυβέρνησης η κατάθεση δίμηνης παράτασης αποπληρωμής του ΔΝΤ" ξεκαθάρισε μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha989 o κυβερνητικός εκπρόσωπος. Η εκτίμησή του είναι, παράλληλα, ότι θα βρεθεί τρόπος να καλυφθεί το χρηματοδοτικό κενό, τονίζοντας πως "είναι ίδια η πίεση και για τους εταίρους και για την κυβέρνηση".

Μιλώντας για το χρηματοδοτικό κενό ανέφερε ότι "δεν ήταν κάτι που έσκασε σαν βόμβα και δεν είναι κάτι που η ελληνική κυβέρνηση δεν το γνώριζε από την πρώτη μέρα που παρέλαβε (για μη δυνατότητα κάλυψης χρηματοδοτικού κενού). Το χρηματοδοτικό κενό υπήρχε και πριν τις εκλογές. Ο κ. Βαρουφάκης έλεγε ότι εμείς θέλουμε τα χρήματα που είναι δικά μας, το 1,9 δις που διακρατά η ΕΚΤ, και να αυξηθεί το όριο για τα έντοκα γραμμάτια έτσι ώστε να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε. Πιστεύουμε ότι θα βρεθεί τρόπος. Δεν υπάρχει φόβος ότι δεν θα καλυφθεί. Δεν θέλω να πιστεύω ότι αυτό είναι πραγματικότητα. Έχουμε δει πολλές φορές ότι ο τρόπος που χειρίζονται τα ζητήματα ρευστότητας λειτουργεί και ως τρόπος πίεσης. Είναι επιτακτική ανάγκη και από τους εταίρους να καλυφθεί το χρηματοδοτικό κενό. Δεν είναι καινούργια κατάσταση (η ανάγκη νέου πακέτου βοήθειας). Το πρόγραμμα από το 2ο μνημόνιο δεν απαντούσε σε χρηματοδοτικά προβλήματα της ελληνικής οικονομίας. Εμείς αυτό που έχουμε πει είναι πως για να χρηματοδοτηθεί η ελληνική οικονομία, πρέπει να υπάρχει πρόγραμμα χρηματοδότησης που αντιστοιχεί στην ανάπτυξη. Να μην είναι αναγκασμένη να διατηρείται με δανεικά".

Για τις ιδιωτικοποιήσεις απάντησε ότι όσες έχουν γίνει "θα μείνουν ως έχουν" ενώ για όσες έχουν προκηρυχθεί είπε ότι «θα συνεχίσουν αλλά στο πλαίσιο του νόμου και της κοινής ωφέλειας, θα δούμε αν μπορούν να προχωρήσουν»

"Ο τρόπος, πάντως, με τον οποίο που θα χειριστούμε τα ζητήματα του ΤΑΙΠΕΔ θα είναι τέτοιος, ώστε να σταματήσει να λειτουργεί ως άντρο διαφθοράς" συμπλήρωσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ