Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα - Μέρκελ

Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα - Μέρκελ
Σε τηλεφωνική επικοινωνία προχώρησε ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τη Γερμανίδα καγκελάριο Angela Merkel πριν από λίγη ώρα.

Η Άνγκελα Μέρκελ στην συζήτηση που είχε με τον Αλ. Τσίπρα ήταν πιο διαλλάκτική από τον Σόιμπλε και δήλωσε πως ελπίζει σε μια συμφωνία.

Το μέγαρο Μαξίμου επιβεβαίωσε την τηλεφωνική επικοινωνία "Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε πριν από λίγη ώρατηλεφωνική επικοινωνία με την Καγκελάριο της Γερμανίας κα. Μέρκελ η οποίαδιήρκησε περίπου 50 λεπτά μαζί με τις μεταφράσεις. Η συνομιλία ήταν σε θετικόκλίμα και στην κατεύθυνση να βρεθεί αμοιβαία επωφελής λύση για την Ελλάδα καιτην Ευρωζώνη".

Σημειώνεται ότι το μεσημέρι, λίγο μετά την υποβολή επίσημου αιτήματος από την Αθήνα προς τον πρόεδρο του Eurogroup για επέκταση της δανειακής σύμβασης, το Βερολίνο το απέρριψε με τον εκπρόσωπο του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, Martin Jaeger να αναφέρει ότι το ελληνικό σχέδιο επιδιώκει χρηματοδότηση-γέφυρα, χωρίς εκπλήρωση του προγράμματος.

Επίσης, τόνισε ότι η ελληνική επιστολή δεν είναι σύμφωνη με τα συμφωνηθέντα κριτήρια του Eurogroup, ενώ προσθέτει ότι δεν αποτελεί ουσιαστική πρόταση λύσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ