Σταθάκης: Συντάσσεται πρόγραμμα για τη ρύθμιση των κόκκινων δανείων

Σταθάκης: Συντάσσεται πρόγραμμα για τη ρύθμιση των κόκκινων δανείων
Αναμενόμενο αποτέλεσμα η μη εξεύρεση λύσης στη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του Eurogroup, δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο».


«Η μια πλευρά επέμεινε στη παράταση του προγράμματος και η δική μας αναζητούσε τη πρόταση-γέφυρα, δεν καλύφθηκε η απόσταση χθες το βράδυ, περιμένουμε τη συνάντηση των αρχηγών σήμερα που θα έχει πιο πολιτικό χαρακτήρα πριν οδηγηθούμε σε μια λύση τη Δευτέρα» πρόσθεσε.

Παράλληλα, ο κ. Σταθάκης προανήγγειλε την άμεση υλοποίηση της κυβερνητικής επαναπροκήρυξης του διαγωνισμού για τις ραδιοτηλεοπτικές συχνότητες, ενώ για τη ρύθμιση των κόκκινων δανείων τόνισε πως ήδη συντάσσεται πρόγραμμα σύμφωνα με το οποίο τα στεγαστικά δάνεια νοικοκυριών που βρίσκονται κοντά και κάτω από το όριο της φτώχειας θα μεταφερθούν από τις τράπεζες σε δημόσιο τομέα και από εκεί και πέρα θα αναπροσαρμόσει τα δάνεια στα πραγματικά εισοδηματικά δεδομένα.

Ανάλογη σύμφωνα με τον υπουργό θα είναι και η αντιμετώπιση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων με κανόνες και αλλαγή του νόμου Δένδια.