Η καραμπόλα της Πάρου

Η καραμπόλα της Πάρου
Προσέξτε «καραμπόλα». Ο Επίτροπος Περιφερειακής Αναπτύξεως της ΕΕ Γερμανός Γιοχάνες Χαν παραθερίζει στην πανέμορφη Πάρο.

Συμπτωματικώς στο νησί της Παναγίας της Εκατονταπυλιανής, που γιορτάζει σε λίγες ημέρες, παραθερίζει οικογενειακώς ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος θα είναι ο νέος Έλληνας Επίτροπος στο νέο κονκλάβιο των Επιτρόπων του Ζαν-Κλωντ Γιουνκέρ.

Στην Πάρο λοιπόν πρόκειται να μεταβεί αύριο, σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο Υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Δένδιας προκειμένου να συναντηθεί με τον Γερμανό Επίτροπο, και για το λόγο αυτό προσκάλεσε και τον Δ.Αβραμόπουλο, υπό τη νέα του (όχι επίσημη ακόμα) ιδιότητα, αυτήν του Έλληνος Επιτρόπου στην ΕΕ.

Η συνάντηση των τριών ανδρών, ασφαλώς σε χαλαρό και ανεπίσημο, αλλά ουσιαστικό κλίμα, πραγματοποιείται για δύο λόγους. Πρώτον, ώστε ο Ν.Δένδιας να πάρει μία πρώτη «γεύση» των γερμανικών προθέσεων, αφού τη Δευτέρα 18 Αυγούστου επισκέπτεται το Βερολίνο, όπου θα έχει συναντήσεις και συνομιλίες με υπουργούς και αξιωματούχους της Γερμανικής κυβερνήσεως αναφορικώς με τα αναπτυξιακά και όχι μόνο. Δεύτερον, διότι επίκειται – στις αρχές Σεπτεμβρίου – η έκτακτη σύνοδος με την τρόϊκα στο Παρίσι. Και καλό είναι η ελληνική πλευρά (Δένδιας) να πάει… «προετοιμασμένη»!
Έτσι η Πάρος δεν προσφέρεται μόνο για διακοπές, αλλά και για χαλαρές, αλλά ουσιαστικές, συνεργασίες!

ΠΗΓΗ: www.parapolitika.gr