Γιατί δεν θα εκδοθεί ο Άγγελος Φιλιππίδης από τους Τούρκους

Γιατί δεν θα εκδοθεί ο Άγγελος Φιλιππίδης από τους Τούρκους
Προάγγελο της μη έκδοσης του Άγγελου Φιλιππίδη αποτελεί η σημερινή απόφαση του τουρκικού δικαστηρίου

να μην δεχτεί το ένταλμα σύλληψης που έχει εκδώσει η Ελλάδα με το επιχείρημα ότι είναι αντίθετο με τις προϋποθέσεις της ευρωπαϊκής συνθήκης περί εκδόσεων. Το δικαστήριο σύμφωνα με νομικούς κύκλους εξέτασε αν και κατά πόσο έχουν τηρηθεί οι διατάξεις περί απολογίας του κατηγορουμένου πριν την απαγγελία κατηγοριών κρίνοντας ότι τα στοιχεία που είχαν αποσταλεί από την Ελλάδα δεν ήταν επαρκή.
Με δεδομένο ότι και στο δεύτερο ένταλμα σύλληψης που έχει ήδη εκδοθεί από την Ελλάδα για την εμπλοκή Φιλιππίδη στα δάνεια που δόθηκαν στον ιδιοκτήτη της Ektasis Development και εταιρίες συμφερόντων δεν καλύπτει τις απαιτήσεις των τουρκικών δικαστηρίων για προηγούμενη κλήση του κατηγορουμένου δεν αναμένεται θετική απάντηση και πάλι από τουρκικό δικαστήριο.
Σε μια τέτοια περίπτωση νομικοί κύκλοι επισημαίνουν ότι ο κ Φιλιππίδης μπορεί να κυκλοφορεί ελεύθερα στην Τουρκία και να μεταβεί σε όποια χώρα επιθυμεί και ουσιαστικά επαφίεται στον ίδιο να επιστρέψει ή να μην επιστρέψει στην Ελλάδα καταφεύγοντας σε χώρα από την οποία θα είναι αδύνατη η έκδοσή του
ΝΙΚ

Διαβάστε τι μετέδωσε το Fpress νωρίτερα για την αποφυλάκιση Φιλιππίδη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ