«Ο λαός μου λέει... Aντώνη προχώρα μην κάνεις πίσω»

  «Ο λαός μου λέει... Aντώνη προχώρα μην κάνεις πίσω»
Εκλογές το 2016 και όχι νέα μέτρα καθώς η ελληνική κοινωνία δε αντέχει άλλο, ήταν το διπλό μήνυμα του πρωθυπουργού Α. Σαμαρά στην χθεσινή του τηλεοπτική συνἐντευξη.


Ο κ. Σαμαράς απέρριψε κάθε σενάριο περί πρόωρης προσφυγής της Ελλάδας στις κάλπες. "Δεν υπάρχει ενδεχόμενο εκλογών", διεμήνυσε ο πρωθυπουργός. Όπως πρόσθεσε, "εκλογές θα κάνουμε το 2016. Θα εξαντλήσουμε την τετραετία", για να επαναλάβει πως η Ελλάδα χρειάζεται σταθερότητα.
Ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στην Τρόικα είπε ότι από πέρυσι γίνεται μία πολύ σκληρή διαπραγμάτευση με συγκεκριμένα αποτελέσματα. Διευκρίνισε πάντως ότι «δεν είμαστε σε πόλεμο αλλά σε διαπραγμάτευση». Εξήγησε ότι «διαπραγμάτευση είναι ότι κατορθώσαμε να κάνουμε το μεγαλύτερο κούρεμα που έχει γίνει ποτέ στον πλανήτη, 146 δισεκατομμύρια. Το λέω αυτό γιατί διαπραγμάτευση είναι για παράδειγμα και το γεγονός ότι κατορθώσαμε να πάρουμε το ΦΠΑ όπου δεν άφηναν με τίποτα, για την εστίαση μιλάω, να κατεβεί από το 23% στο 13%. Κι αυτό το πετύχαμε.
» Διαπραγμάτευση ήταν ότι ενώ επρόκειτο να βάλουμε μια επιβολή φόρου και είχε ανακοινωθεί αυτό, σε όλες τις επιχειρήσεις 0,2%, δηλαδή 2‰ στον κύκλο εργασίας και από αυτό θα κερδίζαμε κάπου 600 εκατομμύρια και 250 εκατομμύρια από νέο χαράτσι, να το πω έτσι, στους ενστόλους, αυτά αποσοβήθηκαν».
Ξεκαθάρισε ότι δεν θα ληφθούν άλλα οριζόντια μέτρα, ωστόσο τόνισε ότι θα ληφθούν μόνο διαρθωτικά μέτρα αν χρειαστούν. Απευθυνόμενος προς την Τρόικα είπε: «Σημασία έχει, ότι είμαστε μια χώρα η οποία ήταν η ασταθής χώρα σε μια σταθερή περιοχή. Σήμερα, είμαστε η σταθερή χώρα σε μια ασταθή περιοχή, έχουμε πίσω μας μια θυσία του ελληνικού λαού απίστευτη». »
Αναφερόμενος στην φορολογία τόνισε ότι το 2013 είναι η χειρότερη χρονιά που θα έχει ποτέ του γνωρίσει ο Έλληνας. Είχαμε εισόδημα του 2012, ΦΑΠ το τέλος του 2010, του 2011, του 2012 και του 2013, είχαμε ΕΕΤΗΔΕ. Αυτό δεν πρόκειται να επανέλθει, είναι η τελευταία χειρότερη χρονιά», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ταυτόχρονα ο κ. Σαμαράς απέρριψε τα σενάρια περί συνεργασίας Νέας Δημοκρατίας και Χρυσής Αυγής. "Ποτέ δεν ειπώθηκε η ιδέα συνεργασίας μεταξύ ΝΔ και Χρυσής Αυγής", τόνισε. "Δεν δέχομαι καμία ακροδεξιά εισήγηση. Δεν έχω ακροδεξιούς συνεργάτες", έσπευσε να διαμηνύσει μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός.
Σύμφωνα με τον κ. Σαμαρά "Αυτοί που ψήφισαν τη Χρυσή Αυγή δεν είναι νεοναζί. Στην Ελλάδα δεν υπάρχουν ρίζες νεοναζί". "Όταν ανακάμψει η αγορά εργασίας, τότε το φαινόμενο Χρυσή Αυγή θα ξεφουσκώσει", εκτίμησε παράλληλα ο πρωθυπουργός. "Όσο η κρίση παραμένει, τόσο τα ακραία φαινόμενα θα αναπτύσσονται", εξήγησε στη συνέχεια ο κ. Σαμαράς.
"Πλησιάζει η ημέρα που όλα θα είναι καλά για την Ελλάδα", επανέλαβε ο πρωθυπουργός.
"Ο κόσμος μου λέει... Αντώνη, προχώρα, μην κάνεις πίσω", δήλωσε, κλείνοντας την τηλεοπτική συνέντευξή του ο κ. Σαμαράς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ