Μ.Σέφκοβιτς: Ο νέος επικεφαλής για το Κλίμα δεσμεύεται να μην αποδυναμώσει τους στόχους

 Μ.Σέφκοβιτς: Ο νέος επικεφαλής για το Κλίμα δεσμεύεται να μην αποδυναμώσει τους στόχους


Ο Σέφκοβιτς ανέλαβε τον γενικό συντονισμό των πολιτικών της ΕΕ για το κλίμα και το περιβάλλον την περασμένη εβδομάδα

 

 

Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θα μειώσει τις προσπάθειές της για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, αλλά πρέπει να βελτιώσει την επικοινωνία της με τις βιομηχανίες που ανησυχούν για το κόστος των πολιτικών μείωσης του CO2, δήλωσε την Τρίτη ο νέος επικεφαλής της πράσινης πολιτικής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

«Δεν πρόκειται να μειώσουμε τη φιλοδοξία μας», δήλωσε ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μάρος Σέφκοβιτς σε κοινή συνέντευξη στα ΜΜΕ την Τρίτη στις Βρυξέλλες.

Η ΕΕ αντιμετώπισε πιέσεις για πράσινες πολιτικές από ορισμένες χώρες μέλη και ομάδες νομοθετών της ΕΕ τους τελευταίους μήνες. Η Πολωνία παραπέμπει τις Βρυξέλλες στο δικαστήριο για τις κλιματικές πολιτικές που η Βαρσοβία λέει ότι θα επιδεινώσει την κοινωνική ανισότητα, ενώ οι κεντροδεξιοί νομοθέτες της ΕΕ έχουν κάνει εκστρατεία για να ακυρώσουν έναν νέο νόμο της ΕΕ για την προστασία της φύσης.

"Αυτό που πιστεύω είναι ότι πρέπει να βελτιώσουμε την επικοινωνία μας και να είμαστε σε θέση να έρθουμε πιο γρήγορα, νωρίτερα και να είμαστε πιο ακριβείς στις αντιδράσεις μας σε ορισμένες από τις φυσικές ανησυχίες που υπάρχουν σε ορισμένους τομείς", πρόσθεσε ο Σέφκοβιτς.

Ο Σέφκοβιτς ανέλαβε τον γενικό συντονισμό των πολιτικών της ΕΕ για το κλίμα και το περιβάλλον την περασμένη εβδομάδα, όταν ο προκάτοχός του Φρανς Τίμερμανς παραιτήθηκε για να θέσει υποψηφιότητα στις ολλανδικές εκλογές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ