Β. Κικίλιας: Οκτώ στις δέκα επενδύσεις που γίνονται στη χώρα είναι τουριστικές

Β. Κικίλιας: Οκτώ στις δέκα επενδύσεις που γίνονται στη χώρα είναι τουριστικές

«Τα μηνύματα από τις διεθνείς εκθέσεις για τον ελληνικό τουρισμό είναι πολύ ισχυρά για όλους τους προορισμούς της χώρας», ανέφερε ο υπουργός Τουρισμού.

«Η Ελλάδα είναι στα κορυφαία brand παγκοσμίως, είναι η χώρα που αγαπά όλος ο πλανήτης» ανέφερε σε δηλώσεις του ο Υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας, στο περιθώριο του Ετησίου Συμβουλίου Προέδρων της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ) που πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη.

Ο κ. Κικίλιας σημείωσε ότι το 2023 θα είναι μια χρονιά με πολλές δυσκολίες, ωστόσο, τα μηνύματα που λαμβάνει από τις διεθνείς εκθέσεις για τον ελληνικό τουρισμό είναι πολύ ισχυρά για όλους τους προορισμούς της χώρας και φυσικά για τη Κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλονίκη και τη Χαλκιδική.

«Καταφέραμε μέσα σε μια χρονιά πολλαπλών κρίσεων να στηρίξουμε μέσω του τουρισμού τους επαγγελματίες του κλάδου, τον πρωτογενή τομέα, τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, το εμπόριο αλλά και τις κατασκευές καθώς 8 στις 10 επενδύσεις που γίνονται στη χώρα είναι τουριστικές», σημείωσε ο Υπουργός, επισημαίνοντας ότι και το 2023 θα είναι δίπλα στους ξενοδόχους και τους επαγγελματίες, ειδικά σε αυτούς που οι επιχειρήσεις τους είναι στους ορεινούς όγκους της χώρας και πλήττονται περισσότερο από την ενεργειακή κρίση.

Το απόγευμα ο κ. Κικίλιας θα συμμετέχει σε εκδήλωση του ΣΕΤΕ, του ΙΝΣΕΤΕ και της Marketing Greece με θέμα «Ο Ελληνικός Τουρισμός με το βλέμμα στο 2023» και το βράδυ θα εγκαινιάσει την 37η Διεθνή έκθεση τουρισμού PHILOXENIA.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ