Κωνσταντινόπουλος: Το περιθώριο κέρδους των ηλεκτροπαραγωγών ήταν 166% τον Οκτώβριο

 Κωνσταντινόπουλος: Το περιθώριο κέρδους των ηλεκτροπαραγωγών ήταν 166% τον Οκτώβριο

Υπάρχει μόνο μία λύση. Πλαφόν στη λιανική για να σταματήσει η αισχροκέρδεια, τόνισε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής

 

Ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής και αντιπρόεδρος της Βουλής, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, ανέφερε ότι το κόμμα του έχει εδώ και καιρό προτείνει το κλιμακωτό πλαφόν στη λιανική τιμή του ρεύματος, ενώ σημείωσε πως το περιθώριο κέρδους τον Οκτώβριο για τους ηλεκτροπαραγωγούς ανήλθε στο 166%. «Άρα υπάρχει μόνο μία λύση. Πλαφόν στη λιανική για να σταματήσει η αισχροκέρδεια», τόνισε.

Ο κ. Κωνσταντινόπουλος θύμισε πώς «όταν το ΠΑΣΟΚ εδώ και χρόνια μιλούσε για πράσινη ανάπτυξη, κάποιοι μας έλεγαν "πράσσειν άλογα". Όταν το 2009 ο Γ. Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ έλεγε για πράσινη ανάπτυξη και για το πρόγραμμα "Ήλιος", κανείς δεν μας άκουγε» και σχολίασε: «Τώρα μας λέτε όσα λέγαμε εδώ και χρόνια».

Για το θέμα των υποκλοπών και των παρακολουθήσεων ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ εξέφρασε την ελπίδα ότι «αυτοί που έπρεπε να πάνε στην εξεταστική για να απαντήσουν στα ερωτήματα, θα πάνε στην εξεταστική επιτροπή PEGA στο Ευρωκοινοβούλιο». «Δηλαδή θα κληθούν από το Ευρωκοινοβούλιο οι άνθρωποι οι οποίοι παραιτήθηκαν από τον πρωθυπουργό και οι οποίοι στην Ελλάδα δεν κλήθηκαν ως μάρτυρες» προσέθεσε ενώ επανέλαβε χαρακτηριστικά: «Στην Ελλάδα ερευνούμε τον κ. Ανδρουλάκη για την ευθύνη που έχει επειδή τον παρακολουθούσαν! Δεν έγινε καμία έρευνα για την εταιρεία Intellexa, δεν γνωρίζουμε ποιος έχει το Predator στην Ελλάδα».

Όσον αφορά την υπόθεση με τη διαγραφή του βουλευτή Α. Πάτση και τις καταγγελίες για συμμετοχή σε εξωχώριες εταιρείες από τη ΝΔ, ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος υπογράμμισε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ το 2017 ψήφισαν τον νόμο για τα funds, ανοίγοντας τον δρόμο στους Πάτσηδες και τα κοράκια. Η παράδοση των δανείων σε funds που νομοθετήθηκε το 2017 επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ψηφίστηκε από τη ΝΔ και συνεχίζεται με τους Πάτσηδες της ΝΔ. Φαίνεται η πολιτική τους ταύτιση στην κερδοσκοπία των funds. Τα κοράκια που έλεγε ο κ. Τσίπρας αγοράζουν δάνεια 60 εκατ. με μόνο 4 εκατ. με νόμο του».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ