Η Credit Suisse εξετάζει σχέδιο για αναβίωση "κακής τράπεζας"

Η Credit Suisse εξετάζει σχέδιο για αναβίωση "κακής τράπεζας"

Η Credit Siisse Group AG, εξετάζει σχέδια για την αναβίωση μιας «κακής τράπεζας» για τη διατήρηση ριψοκίνδυνων περιουσιακών στοιχείων, καθώς επιδιώκει μια ανάκαμψη από ζημίες και σκάνδαλα, ανέφεραν οι Financial Times, επικαλούμενοι άτομα εξοικειωμένα με το θέμα.

Σύμφωνα με τις προτάσεις, η επενδυτική τράπεζα θα μπορούσε να χωριστεί σε τρία μέρη, τα οποία θα αποτελούνται από τις συμβουλευτικές δραστηριότητες του ομίλου· μια «κακή τράπεζα» για τη διακράτηση περιουσιακών στοιχείων υψηλού κινδύνου που θα εκκαθαριστούν· και την υπόλοιπη επιχείρηση, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

«Έχουμε πει ότι θα ενημερώσουμε για την πρόοδο σχετικά με την ολοκληρωμένη αναθεώρηση της στρατηγικής μας όταν ανακοινώσουμε τα κέρδη τρίτου τριμήνου», ανέφερε η Credit Suisse σε δήλωσή της. «Θα ήταν πρόωρο να σχολιάσουμε τυχόν πιθανά αποτελέσματα πριν από τότε».

Ο ελβετικός δανειστής βρίσκεται στη μέση μιας ευρύτερης στρατηγικής αναθεώρησης μετά από μια σειρά ζημιών υπό τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο Thomas Gottstein. Αυτή η αναθεώρηση πρόκειται να ολοκληρωθεί τον επόμενο μήνα σε μια αναδιάρθρωση που πιθανότατα θα δει περαιτέρω περικοπές στην επενδυτική τράπεζα και κατάργηση χιλιάδων θέσεων εργασίας.

Μεταξύ άλλων ιδεών, η Credit Suisse εξετάζει το ενδεχόμενο αναβίωσης του πρώτου εμπορικού σήματος της Βοστώνης, ανέφεραν νωρίτερα άτομα εξοικειωμένα με το θέμα. Ανακοίνωσε επίσης ένα σχέδιο για την προσέλκυση επενδυτών στον όμιλο τιτλοποιημένων προϊόντων της τράπεζας.

Η Apollo Global Management Inc. και η BNP Paribas SA είναι μεταξύ των επενδυτών που δείχνουν ενδιαφέρον για την απόκτηση τουλάχιστον μέρους των επιχειρήσεων SPG, δήλωσαν άνθρωποι με γνώση του θέματος την περασμένη εβδομάδα. Η εταιρεία με έδρα τη Ζυρίχη διερευνά συμφωνίες για την πώληση ολόκληρης της επιχείρησης, ενώ οι πιθανοί επενδυτές ενδέχεται να προσπαθήσουν να αποκτήσουν συγκεκριμένα χαρτοφυλάκια ή κατηγορίες κινδύνου, ανέφεραν οι άνθρωποι, ζητώντας να μην εντοπιστούν επειδή το θέμα είναι ιδιωτικό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ