H Amazon στηρίζει υδρογόνο

Ο γίγαντας λιανικής θα χρησιμοποιεί υδρογόνο για περονοφόρα ανυψωτικά οχήματα, φορτηγά μεγάλων αποστάσεων. Είναι η τελευταία μεγάλη συμφωνία υδρογόνου χωρίς άνθρακα για την plug power

H Amazon στηρίζει υδρογόνο

Η Amazon.com Inc. συμφώνησε να αγοράσει αρκετό υδρογόνο χωρίς άνθρακα από την Plug Power Inc.  για να λειτουργεί  30.000 περονοφόρα ανυψωτικά οχήματα και 800 φορτηγά μεγάλων αποστάσεων ετησίως, σε μια ώθηση για τη χρήση λιγότερων ορυκτών καυσίμων. Οι μετοχές της Plug εκτινάχθηκαν. 

Η Plug θα προμηθεύσει τον γίγαντα λιανικής με σχεδόν 11.000 τόνους πράσινου υδρογόνου, το οποίο παράγεται με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, ετησίως από το 2025, σύμφωνα με σημερινή δήλωση. Οι μετοχές της εταιρείας σημείωσαν άνοδο έως και 14,7%. Αυξήθηκαν 7,8% στις 10:39 π.μ. στη Νέα Υόρκη.

Η Amazon χρησιμοποιεί εδώ και καιρό τα υδρογονοκίνητα περονοφόρα ανυψωτικά μηχανήματα plug στις δραστηριότητές της. Αλλά η Plug γίνεται τώρα, ένας σημαντικός προμηθευτής υδρογόνου, στοιχηματίζοντας ότι το καύσιμο θα γίνει κρίσιμο σε ένα μέλλον χαμηλών εκπομπών άνθρακα. Η εταιρεία, με έδρα το Latham της Νέας Υόρκης, υπέγραψε παρόμοια συμφωνία προμήθειας με τη Walmart τον Απρίλιο.

Το πράσινο υδρογόνο κατασκευάζεται χρησιμοποιώντας αιολική ή ηλιακή ενέργεια για να τροφοδοτήσει μια συσκευή που ονομάζεται ηλεκτρολύτης, η οποία χωρίζει το νερό σε υδρογόνο και οξυγόνο χωρίς να εκπέμπει αέρια θερμοκηπίου. Η μείωση αυτών των εκπομπών είναι απαραίτητη για να αποφευχθούν οι χειρότερες επιπτώσεις της παγκόσμιας κλιματικής αλλαγής.

Η Amazon έχει δεσμευτεί να γίνει «καθαρός μηδενικός» εκπομπός άνθρακα έως το 2040, μεταξύ άλλων μειώνοντας τις δικές της εκπομπές και υποστηρίζοντας τη διατήρηση των δασών και άλλα έργα που αντισταθμίζουν τυχόν αέρια του θερμοκηπίου που δεν είναι σε θέση να εξαλείψει. Η εταιρεία, ο μεγαλύτερος αγοραστής ανανεώσιμης ενέργειας τα τελευταία χρόνια, έχει δεσμευτεί να εξοπλίσει τον στόλο παράδοσης πακέτων τελευταίου μιλίου με ηλεκτρικά οχήματα και να μειώσει τα απόβλητα, μεταξύ άλλων έργων.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η Amazon απέκτησε το δικαίωμα να αγοράσει 16 εκατομμύρια μετοχές της Plug. Η Amazon αποκτά συχνά τέτοια warrants σε συμφωνίες με προμηθευτές, μια προσπάθεια να μοιραστεί το οικονομικό απροσδόκητο που μπορεί να φέρει η συνεργασία με μία από τις πιο εξέχουσες εταιρείες της χώρας. Το μερίδιο κατοχυρώνεται αυτόματα εάν η Amazon δαπανήσει 2.1 δισεκατομμύρια δολάρια σε προϊόντα Plug Power για επτά χρόνια.

Η Amazon ανακοίνωσε τους κλιματικούς της στόχους το 2019. Οι εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου αυξήθηκαν περίπου κατά 40% από τότε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ