Ο Μάσκ πουλάει 6,9 δισεκατομμύρια δολάρια Tesla για να αποφύγει την αγορά του Twitrer

Το Twitter έκανε μήνυση για να αναγκάσει τον Μάσκ να κλείσει τη συμφωνία 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Ο Μάσκ θα αγοράσει ξανά τις μετοχές εάν η συμφωνία δεν κλείσει

Ο Μάσκ πουλάει 6,9 δισεκατομμύρια δολάρια Tesla για να αποφύγει την αγορά του Twitrer

Ο Έλον Μασκ πούλησε μετοχές 6,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων της Tesla, λέγοντας ότι χρειαζόταν μετρητά σε περίπτωση που αναγκαστεί να προχωρήσει στη συμφωνία του για να αγοράσει το Twitter. Έχει πουλήσει μετοχές της Tesla αξίας περίπου 32 δισεκατομμυρίων δολαρίων τους τελευταίους 10 μήνες, αλλά είπε ότι θα αρχίσει να αγοράζει ξανά μετοχές της Tesla εάν η συμφωνία για την αγορά του Twitter, καταρρεύσει. Το Twitter έκανε μήνυση για να αναγκάσει τον δισεκατομμυριούχο να ολοκληρώσει τη συμφωνία, και η δίκη να έχει οριστεί για τον Οκτώβριο.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla πούλησε περίπου 7,92 εκατομμύρια μετοχές στις 5 Αυγούστου. Καθώς οι εικασίες αυξάνονταν σχετικά με τον λόγο της διάθεσης, ο Μασκ απάντησε σε μια σειρά από tweets αργά το βράδυ, λέγοντας ότι ήθελε να αποτρέψει μια επείγουσα πώληση μετοχών εάν αναγκαστεί να ολοκληρώσει την εξαγορά του Twitter ύψους 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων, από την οποία αποχώρησε τον περασμένο μήνα.

Ερωτηθείς από άτομα που τον ακολουθούν στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης, αν στην περίπτωση που δεν προχωρήσει η αγορά του Twitter, θα αγοράσει και πάλι τις μετοχές της Tesla, απάντησε θετικά.

Η πώληση έρχεται μόλις τέσσερις μήνες αφότου ο Μάσκ, ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, δήλωσε ότι δεν είχε άλλα σχέδια να πουλήσει μετοχές της αυτοκινητοβιομηχανίας που έχει ενσωματώσει σε μια παγκόσμια δύναμη μετά τη διάθεση μετοχών 8,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, όταν προχώρησε στην αρχική του προσφορά να αγοράσει το Twitter. Έκτοτε, οι μετοχές της Tesla ανέκαμψαν από τα χαμηλά επίπεδα στα οποία έφτασε τον Μάιο, επωφελούμενες από τα ευρύτερα κέρδη στις αμερικανικές μετοχές.

Οι μετοχές της Tesla έχουν αυξηθεί περίπου 35% από τα φετινά χαμηλά, αν και εξακολουθούν να υποχωρούν περίπου 20% φέτος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ