Τριαντόπουλος: Προχωρεί ο 1ος κύκλος του προγράμματος απασχόλησης ρητινοκαλλιεργητών

 Τριαντόπουλος: Προχωρεί ο 1ος κύκλος του προγράμματος απασχόλησης ρητινοκαλλιεργητών

Το ειδικό πρόγραμμα, συνολικού προϋπολογισμού 63 εκατ. ευρώ αφορά την απασχόληση ρητινοκαλλιεργητών πυρόπληκτων περιοχών, με καθαρές μηνιαίες απολαβές πάνω από 800 ευρώ.

Αναρτήθηκαν σήμερα Τετάρτη, 29 Ιουνίου 2022, τα προσωρινά αποτελέσματα για τον πρώτο κύκλο του ειδικού προγράμματος απασχόλησης ρητινοκαλλιεργητών σε υπηρεσίες του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Υπενθυμίζεται ότι το ειδικό πρόγραμμα, συνολικού προϋπολογισμού 63 εκατ. ευρώ αφορά την απασχόληση ρητινοκαλλιεργητών πυρόπληκτων περιοχών, με καθαρές μηνιαίες απολαβές πάνω από 800 ευρώ.

Η διάρκεια του προγράμματος έχει οριστεί σε επτά έτη και χωρίζεται σε έξι κύκλους, ώστε να μπορέσουν να ενταχθούν σταδιακά στο πρόγραμμα και οι ρητινοκαλλιεργητές που συμμετέχουν σε έργα και εργασίες στο δάσος την επόμενη περίοδο.

Ο πρώτος κύκλος του προγράμματος αφορά, σύμφωνα με την κατανομή που έγινε από τα δασαρχεία σε συνεργασία με τους συνεταιρισμούς, στις πρώτες 199 θέσεις απασχόλησης. Το πρόγραμμα αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2031.Σε αυτό το πλαίσιο, ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό, Αρμόδιος για Θέματα Κρατικής Αρωγής και Αποκατάστασης από Φυσικές Καταστροφές, κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, δήλωσε σχετικά:

"Με την ανάρτηση των πινάκων επιτυχόντων προχωρά -σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα- ο πρώτος κύκλος του ειδικού προγράμματος απασχόλησης ρητινοκαλλιεργητών σε υπηρεσίες του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Το πρόγραμμα καλύπτει τους ρητινοκαλλιεργητές που επλήγησαν από τις μεγάλες πυρκαγιές του 2021, οι οποίες ουσιαστικά τους στέρησαν το αντικείμενο της δουλειάς τους. Βάσει του προγράμματος, οι δικαιούχοι ρητινοκαλλιεργητές θα απασχοληθούν στην ανασυγκρότηση και την ανάπτυξη του δάσους, αξιοποιώντας τη βαθιά εμπειρία τους στο εν λόγω πεδίο.Μάλιστα, το συγκεκριμένο πρόγραμμα πρόκειται να τροποποιηθεί την επόμενη περίοδο, ώστε να διευθυνθεί η περίμετρος των δικαιούχων και να αλλάξει η κατανομή ανά κύκλο, σε συνεργασία με τα δασαρχεία και τους συνεταιρισμούς (όπως γίνεται από την πρώτη στιγμή), ενώ ο δεύτερος κύκλος θα ξεκινήσει το συντομότερο δυνατόν. Προς αυτή την κατεύθυνση, θα συνεχίσουμε τη στενή συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ