Σ. Φάμελλος - Π. Πέρκα: Πολλαπλασιάζονται οι διακοπές ηλεκτροδότησης στην Αττική

Σ. Φάμελλος - Π. Πέρκα: Πολλαπλασιάζονται οι διακοπές ηλεκτροδότησης στην Αττική

Εντοπίζεται τεράστιο πρόβλημα πρόσβασης των συνεργείων, εφόσον οι δρόμοι στην Αττική είναι αδιάβατοι, παρά το ότι η κυβέρνηση και η Περιφέρεια γνώριζαν για τον χιονιά που ερχόταν αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση

Στα προβλήματα ηλεκτροδότησης από την κακοκαιρία αναφέρονται με κοινή τους ανακοίνωση η αρμόδιοι τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος και Πέτη Πέρκα, επιρρίπτοντας ευθύνες στην κυβέρνηση.

Στην ανακοίνωσή του αναφέρουν: «Παρά τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης για το αντίθετο, οι διακοπές ηλεκτροδότησης στη Βόρεια και στην Ανατολική Αττική πολλαπλασιάζονται με ταχύ ρυθμό, σήμερα μετά το μεσημέρι. Ενώ η χιονόπτωση συνεχίζεται, πολλές γραμμές ηλεκτροδότησης διακόπτονται αφήνοντας χιλιάδες νοικοκυριά χωρίς ρεύμα και χωρίς θέρμανση ενώ η νύχτα προμηνύεται ιδιαίτερα δύσκολη. Είναι ξεκάθαρο ότι υπάρχει σοβαρό έλλειμμα προετοιμασίας. Τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ δεν είναι επαρκή, εφόσον η κυβέρνηση της ΝΔ φρόντισε μόνο για την ιδιωτικοποίησή του και τα χρυσά μπόνους των γαλάζιων παιδιών αλλά όχι για προσλήψεις. Παράλληλα, εντοπίζεται τεράστιο πρόβλημα πρόσβασης των συνεργείων, εφόσον οι δρόμοι στην Αττική είναι αδιάβατοι, παρά το ότι η κυβέρνηση και η Περιφέρεια γνώριζαν για τον χιονιά που ερχόταν. Το πιο ανησυχητικό είναι ότι η κυβέρνηση αποκρύπτει ή δεν γνωρίζει την πραγματικότητα, αφού οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι δήλωσαν στη σχετική συνέντευξη Τύπου ότι έχει εξασφαλιστεί η ρευματοδότηση, την ίδια ώρα που σε πολλούς δήμους της Αττικής έχουμε διακοπές ρεύματος, σε πάνω από δέκα γραμμές μέσης τάσης».

Γενικεύοντας υποστηρίζουν: «Είναι ξεκάθαρο πια ότι τα αδιέξοδα στα οποία οδηγεί την Ελλάδα η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι καθημερινά. Όπως είναι σαφής και η αδυναμία της να ανταπεξέλθει στις βασικές της υποχρεώσεις. Απαιτείται τώρα σχέδιο έκτακτης ανάγκης που θα επιτρέψει την ταχεία πρόσβαση ενισχυμένων συνεργείων του ΔΕΔΔΗΕ στις περιοχές με διακοπές ηλεκτροδότησης. Παράλληλα πρέπει να εξασφαλιστούν ασφαλείς συνθήκες στις εργασίες αποκατάστασης επειδή οι εργαζόμενοι δίνουν απόψε μία τιτάνια μάχη».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ