ΟΟΣΑ: Υπό την προεδρία Πιερρακάκη η 9η Σύνοδος του Global Strategy Group

 ΟΟΣΑ: Υπό την προεδρία Πιερρακάκη η 9η Σύνοδος του Global Strategy Group

Σκοπός της συνόδου είναι η αξιολόγηση των στρατηγικών τηλεργασίας που υιοθέτησαν τα κράτη μέσα στην πανδημία και η εξαγωγή συμπερασμάτων για την βέλτιστη αξιοποίησή της στο μέλλον.

Υπό την προεδρία του υπουργού Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκου Πιερρακάκη διεξάγεται την Τρίτη και την Τετάρτη η Σύνοδος του Global Strategy Group του ΟΟΣΑ. Το θέμα της συνόδου για το 2021 είναι «Η νέα γεωγραφία της τηλεργασίας: πρόοδος ή επανάσταση». Πρόκειται για την 9η Σύνοδο του θεσμού και διεξάγεται με τη συμμετοχή του γενικού γραμματέα του ΟΟΣΑ Mathias Cormann.

Σκοπός της συνόδου είναι η αξιολόγηση των στρατηγικών τηλεργασίας που υιοθέτησαν τα κράτη μέσα στην πανδημία και η εξαγωγή συμπερασμάτων για την βέλτιστη αξιοποίησή της στο μέλλον. Κεντρικός ομιλητής της πρώτης ημέρας της Συνόδου θα είναι ο οικονομολόγος Jacques Attali.

Το Global Strategy Group έχει ως αποστολή να διευκολύνει τη δράση του ΟΟΣΑ, συγκεντρώνοντας κάθε χρόνο υψηλόβαθμα στελέχη των κρατών μελών του. Προετοιμάζει τις εργασίες της ετήσιας Υπουργικής Συνόδου του ΟΟΣΑ, υιοθετώντας ταυτόχρονα μακροπρόθεσμη οπτική σε θεματικές όπως: ο ψηφιακός μετασχηματισμός, το μέλλον της αγοράς εργασίας και του εμπορίου σε ένα ψηφιοποιημένο κόσμο, ο σχεδιασμός πολιτικής και η διεθνής συνεργασία σε ένα παγκοσμιοποιημένο οικονομικό σύστημα μετά την πανδημία, καθώς και ο σχεδιασμός και εφαρμογή ενός αειφόρου και εμπεριστατωμένου σχεδίου ανάκαμψης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ