Ρέθυμνο: Έργα 1 εκατ.ευρώ για αποκαταστάση οδικών δικτύων

 Ρέθυμνο: Έργα 1 εκατ.ευρώ για αποκαταστάση οδικών δικτύων

Τα έργα αφορούν καθαρισμούς δρόμων και τάφρων, ασφαλτόστρωση δημοτικών οδών, αποκατάσταση πρανών με έργα σταθεροποίησης τους και κατασκευή τοίχων αντιστήριξης τους, αποκατάσταση γεφυρών κ.α.

 

Έργα αποκατάστασης δημοτικών οδικών δικτύων θα ξεκινήσουν στην ευρύτερη περιοχή Άδελε Ρεθύμνου, τα οποία υπέστησαν ζημιές από τα ακραία καιρικά φαινόμενα τις πολύ έντονες βροχοπτώσεις και πλημμύρες, του Νοεμβρίου 2020. Σχετικές συμβάσεις για την εκτέλεση τους υπέγραψε σήμερα ο δήμαρχος Ρεθύμνης, Γιώργης Χ. Μαρινάκης με τους αναδόχους εργολάβους με τη συνολική δαπάνη να ανέρχεται, σύμφωνα με τις αντίστοιχες μελέτες, στο ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ, για το οποίο έχει ήδη εγγραφεί σχετική πίστωση στο δημοτικό προϋπολογισμό εξόδων του τρέχοντος έτους.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την πρώτη σύμβαση, θα εκτελεστούν εργασίες αποκατάστασης της βατότητας δημοτικών οδών και υποδομών στους οικισμούς της Δημοτικής Ενότητας Αρκαδίου: Ελεύθερνα, Σκουλούφια, Ρούπες καθώς και σε γειτνιάζοντες σε αυτούς οικισμούς. Η δεύτερη σύμβαση αφορά αποκατάσταση δρόμων και έργα υποδομής στη Δημοτική Ενότητα Αρκαδίου του Δήμου Ρεθύμνου στους εξής οικισμούς: Σταυρωμένος, Χαμαλεύρι, Αστέρι, Βιράν Επισκοπή, Μαγνησία καθώς και σε οικισμούς που βρίσκονται δίπλα στους προαναφερόμενους και χρήζουν ανάλογων παρεμβάσεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ