Επ. Ανταγωνισμού: Μνημόνιο συνεργασίας με Αλβανία και Β. Μακεδονία

Επ. Ανταγωνισμού: Μνημόνιο συνεργασίας με Αλβανία και Β. Μακεδονία

 

Η υπογραφή των Μνημονίων συνεργασίας αποτελεί ένα ακόμη σημαντικό βήμα μπροστά για την διεθνή δραστηριότητα και εξωστρέφεια αναφέρει η Επιτροπή Ανταγωνισμού

 

 

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού, στο πλαίσιο του στρατηγικού σχεδιασμού για την ενίσχυση της διεθνούς παρουσίας της και της επιρροής της στην διαμόρφωση πολιτικών ανταγωνισμού, τόσο στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και Βαλκανίων, όσο και σε Ευρωπαϊκό Επίπεδο και διεθνώς καθώς και της επέκτασης της συνεργασίας σε διμερές επίπεδο με αρχές Ανταγωνισμού άλλων χωρών, προχώρησε στις 29.09.2021 στην υπογραφή Μνημονίου συνεργασίας με την Αρχή Ανταγωνισμού της Β. Μακεδονίας. Η υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας έλαβε χώρα στα γραφεία της Επιτροπής Ανταγωνισμού στην Αθήνα.

Κατά την υπογραφή του Μνημονίου από τους Προέδρους των δύο Αρχών Ανταγωνισμού, Ιωάννη Λιανό και Vladimir Naumovski παρέστη η Πρέσβης της Βόρειας Μακεδονίας κα Lidija Boshkovska και ο σύμβουλος της Πρεσβείας κ. Samir Ganija.

Περαιτέρω, στο πλαίσιο της ανάληψης και υλοποίησης πρωτοβουλιών για την ενίσχυση της συνεργασίας σε διμερές επίπεδο με άλλες Αρχές Ανταγωνισμού, η Επιτροπή Ανταγωνισμού στις 7.09.2021 προχώρησε στην υπογραφή Μνημονίου συνεργασίας με την Αρχή Ανταγωνισμού της Αλβανίας. H υπογραφή του Μνημονίου συνεργασίας έλαβε χώρα διαδικτυακά εν όψει των περιορισμών λόγω του COVID-19, εντούτοις οι Αρχές Ανταγωνισμού των δύο χωρών έχουν προγραμματίσει στο προσεχές μέλλον την ανταλλαγή επισκέψεων και την οργάνωση κοινών δράσεων στο πλαίσιο του Μνημονίου συνεργασίας.

Η υπογραφή των ανωτέρω Μνημονίων συνεργασίας αποτελεί ένα ακόμη σημαντικό βήμα μπροστά για την διεθνή δραστηριότητα και εξωστρέφεια της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ