Πελώνη: Στις 15 Μαΐου ανοίγει ο τουρισμός και οι υπερτοπικές μετακινήσεις

Πελώνη: Στις 15 Μαΐου ανοίγει ο τουρισμός και οι υπερτοπικές μετακινήσεις

Θα επανεξεταστεί το θέμα με τα SMS μετακίνησης και το άνοιγμα των παιδικών σταθμών

Στις 15 Μάϊου - εφόσον δεν υπάρχει έξαρση- θα ανοίξει ο τουρισμός και οι υπερτοπικές μετακινήσεις. Την ερχόμενη εβδομάδα θα επανεξεταστεί το θέμα με τις μετακινήσεις με SMS.

«Εφόσον δεν υπάρξει κάποια έξαρση, στις 15 Μαΐου θα ανοίξει ο τουρισμός και θα ανοίξουν και οι υπερτοπικές μετακινήσεις, προφανώς και για τους Έλληνες και για τους τουρίστες, ενώ το θέμα με τα SMS, θα επανεξεταστεί την επόμενη εβδομάδα από την Επιτροπή», ανέφερε σε συνέντευξη της στον Τ/Σ ΣΚΑΪ, η κυβερνητική Εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη. Ωστόσο, παρόλο που ανοίγουν τα σχολεία από δευτέρα, το θέμα των παιδικών σταθμών, επίσης αναμένεται να επανεξεταστεί.

«Ένα βήμα προς την "κανονικότητα" το άνοιγμα της εστίασης»

«Έχει ανοίξει η εστίαση από τη Δευτέρα. Αυτό είναι ένα βήμα προς την κανονικότητα. Θα πρέπει όλοι να είμαστε προσεκτικοί, να μην εφησυχάζουμε και να κάνουμε λίγη υπομονή ακόμη. Η κυβέρνηση έχει δώσει τον οδικό χάρτη -εφόσον όλα πάνε καλά και δεν υπάρξει κάποια έξαρση- μέχρι τις 15 Μαΐου. Μετά θα δούμε τι μπορεί να επανεξεταστεί. Αλλά δεν είναι της παρούσης. Ωστόσο, υπάρχει μία σταθεροποίηση στην επιδημιολογική εικόνα. Όπως γνωρίζετε, τη Δευτέρα ανοίγουν νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια», σημείωσε η κ. Πελώνη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ