Μήνυμα στον υπολογιστή χιλιάδων ιδιοκτητών ακινήτων - Αποστολέας η ΑΑΔΕ

Στόχος η διόρθωση των λαθών που έχουν στερήσει τους ιδιοκτήτες από τις αποζημιώσεις για το κούρεμα ενοικίων

Μήνυμα στον υπολογιστή χιλιάδων ιδιοκτητών ακινήτων - Αποστολέας η ΑΑΔΕ

Μέσα στις επόμενες ώρες θα ενεργοποιηθεί η ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ μέσω της οποίας οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα μπορούν να διορθώνουν τα λάθη που τους έχουν στερήσει μέχρι στιγμής από τις αποζημιώσεις για τα κουρεμένα ενοίκια. Ταυτόχρονα με την ενεργοποίηση της πλατφόρμας θα σταλεί ειδοποίηση στους ιδιοκτήτες να μπουν στην πλατφόρμα και να ενημερωθούν για το ποια είναι η... τύχη των δηλώσεων COVID που έχουν υποβάλλει μέχρι σήμερα. 

Η δυνατότητα διορθώσεων θα αφορά σε όλη την περίοδο από τον Μάρτιο του 2020 μέχρι σήμερα. Οι διορθώσεις θα μπορούν να γίνουν μέχρι τα μέσα Απριλίου και ο στόχος είναι να καταβληθούν οι αποζημιώσεις -είτε υπό μορφή επιστροφών φόρου είτε με απευθείας κατάθεση χρημάτων στον τραπεζικό λογαριασμό- το ταχύτερο δυνατόν. Ήδη είτε σήμερα, είτε μέχρι την Τρίτη το αργότερο, προγραμματίζεται να καταβληθούν οι αποζημιώσεις στους ιδιοκτήτες που υπέστησαν κούρεμα ενοικίου μέσα στον Ιανουάριο. Θα προηγηθούν οι πληρωμές στους ιδιοκτήτες που είναι φυσικά πρόσωπα και θα ακολουθήσουν οι πληρωμές στα νομικά πρόσωπα. Μέχρι στιγμής, έχουν καταβληθεί περίπου 88 εκατ. ευρώ σε 675927 ιδιοκτήτες. Το ποσό θα υπερδιπλασιαστεί καθώς για τα κουρέματα που έχουν γίνει από τον Ιανουάριο και μετά, η αποζημίωση που καταβάλλει το κράτος, φτάνει στο 80% του αρχικού ενοικίου.

Είναι μια από τις περιπτώσεις που η αποστολή μηνύματος από την ΑΑΔΕ στους υπολογιστές μας -το πιθανότερο είναι ότι θα σταλεί ηλεκτρονική ειδοποίηση στη θυρίδα στο Taxis ή και email- δεν γίνεται για να πληρώσουμε. Με την επίσκεψη στην πλατφόρμα που θα ενεργοποιηθεί και τη διόρθωση των λαθών που θα υποδεικνύουν οι φορολογικές αρχές, θα καταστεί εφικτό να καταβληθούν οι αποζημιώσεις σε όσους σήμερα τις έχουν στερηθεί για… ασήμαντον αφορμή. Στα λάθη που πρέπει να διορθωθούν περιλαμβάνονται αναριθμητισμοί στο ύψος του ενοικίου που έχει κουρευτεί, λανθασμένοι αριθμοί IBAN αλλά και λάθη σε περιπτώσεις διπλής ιδιοκτησίας στο ίδιο ακίνητο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ