Μπρος-πίσω με τη συνεδρίαση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων

Μπρος-πίσω με τη συνεδρίαση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων

Την Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί τελικά η συνεδρίαση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων που αναμένεται να εισηγηθεί τη χαλάρωση ορισμένων από τα περιοριστικά μέτρα.

Η επιτροπή συνεδριάζει κανονικά κάθε Παρασκευή όμως χθες αρμόδιοι παράγοντες έκαναν λόγο για έκτακτη συνεδρίαση σήμερα, κάτι όμως που τελικά δεν θα συμβεί.

Στο τραπέζι έχουν πέσει διάφορες προτάσεις που περιλαμβάνουν:

- Άνοιγμα των κομμωτηρίων και των κέντρων αισθητικής, καθώς οι πελάτες μεταβαίνουν σε αυτά με ραντεβού και δεν παρατηρείται συνωστισμός.

- Χαλάρωση της απαγόρευσης κυκλοφορίας τα Σαββατοκύριακα για την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Αναμένεται να αποφασιστεί ο περιορισμός του μέτρου για το διάστημα από τις 9 μ.μ. έως τις 5 π.μ. όπως ισχύει και τις υπόλοιπες ημέρες της εβδομάδας, καθώς διαπιστώθηκε πως η επιβολή της απαγόρευσης κυκλοφορίας για περισσότερες ώρες τα Σάββατα και τις Κυριακές δεν είχε τα προσδοκώμενα αποτελέσματα.

- Άρση της απαγόρευσης των διαδημοτικών μετακινήσεων. Για το συγκεκριμένο μέτρο ωστόσο διατυπώνονται αντιρρήσεις καθώς υπάρχουν φόβοι κατάχρησης.

Σχετικά με το άνοιγμα του λιανεμπορίου, τα κυβερνητικά στελέχη αποφεύγουν να δίνουν συγκεκριμένο ορόσημο, ωστόσο φαίνεται πως μία πιθανή ημερομηνία επανεκκίνησης είναι η 29η Μαρτίου.

Άγνωστο παραμένει το θέμα των σχολείων, τα οποία ήδη από χθες έχουν κλείσει σε όλη τη χώρα για 15 ημέρες και οι μαθητές παρακολουθούν μαθήματα μέσω της τηλεκπαίδευσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ