Έρχεται SMS με... χρονοδιακόπτη για αγορές από τα εμπορικά καταστήματα

Έρχεται SMS με... χρονοδιακόπτη για αγορές από τα εμπορικά καταστήματα

Πληροφορίες που μεταδίδει το ραδιόφωνο του Σκάι αναφέρουν ότι με την επανεκκίνηση του λιανεμπορίου θα ενεργοποιηθεί ένας νέος αριθμός για αποστολή μηνυμάτων SMS και με χρονικό περιορισμό τις τρεις ώρες.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με όσα μεταδίδονται, οι καταναλωτές θα πρέπει να στείλουν μήνυμα στο 13032 όταν πρόκειται να πραγματοποιήσουν αγορές από καταστήματα ρούχων, υπόδησης κ.τ.λ. και από τη στιγμή της αποστολής του θα έχουν τρεις ώρες στη διάθεσή τους.

Το 13033 θα συνεχίσει να χρησιμοποιείται κανονικά για όλες τις υπόλοιπες δραστηριότητες και ο κωδικός "2" θα συνεχίσει να στέλνεται μόνον όμως για τις αγορές ειδών πρώτης ανάγκης από σουπερμάρκετ, καταστήματα τροφίμων, πρατήρια υγρών καυσίμων κ.τ.λ.

Ο αριθμός που θα χρησιμοποιείται για την αποστολή του SMS για το λιανεμπόριο αναμένεται να είναι ο 13032. Η ενεργοποίησή του αναμένεται να γίνει ταυτόχρονα με την επαναλειτουργία των εμπορικών καταστημάτων, για την οποία οι απόψεις διίστανται.

Οι εμπορικοί σύλλογοι πιέζουν για επανέναρξη την 1η Μαρτίου, ωστόσο η κυβέρνηση εμφανίζεται να δέχεται τις εισηγήσεις για άλλη μία εβδομάδα αυστηρών περιοριστικών μέτρων και σταδιακή άρση τους όχι νωρίτερα από τις 8 Μαρτίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ