Συστάσεις Πολιτικής Προστασίας για αποφυγή μετακινήσεων στην Αττική

Συστάσεις Πολιτικής Προστασίας για αποφυγή μετακινήσεων στην Αττική

Σύσταση στους κατοίκους στη βόρεια και ανατολική Αττική να αποφύγουν τις μετακινήσεις τους τουλάχιστον ως τις 10 το πρωί απευθύνει η Πολιτική Προστασία, λόγω της κακοκαιρίας.

Σε πολλές περιοχές της Αττικής αναφέρονται προβλήματα ηλεκτροδότησης αλλά και υδροδότησης. Σύμφωνα με τον ΔΕΔΔΗΕ, κλαδιά δέντρων υποχωρούν από το βάρος του χιονιού και πέφτουν στα καλώδια, ενώ η ΕΥΔΑΠ αναφέρει βλάβες στο δίκτυό της σε περιοχές των βορείων προαστίων.

Αναλυτικά και σύμφωνα με ανακοίνωση του ΔΕΔΔΗΕ, προβλήματα ηλεκτροδότησης σημειώνονται στις περιοχές της Εκάλης, Δροσιάς, Ν. Ιωνίας, Ψυχικού, Αμαρουσίου και Βάρης, καθώς το επιπλέον βάρος από τη συνεχόμενη χιονόπτωση στα κλαδιά των δέντρων προκαλεί την πτώση τους και κατ΄επέκταση ζημιές στο Δίκτυο. Τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ βρίσκονται από την πρώτη στιγμή της εκδήλωσης της σφοδρής κακοκαιρίας σε πλήρη ετοιμότητα και καταβάλλουν κάθε προσπάθεια για την όσο το δυνατόν αμεσότερη αποκατάσταση των ζημιών.

Σημειώνεται ότι το βράδυ της Δευτέρας, ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κ. Σκρέκας και ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΔΕΔΔΗΕ κ. Α. Μάνος, επισκέφτηκαν τα Β. Προάστια της Αττικής, στις περιοχές όπου τα συνεργεία της Εταιρίας επιχειρούσαν για την επανηλεκτροδότησή τους.

Ταυτόχρονα, το τεχνικό προσωπικό του ΔΕΔΔΗΕ συνεχίζει τις προσπάθειες αποκατάστασης των βλαβών στη Εύβοια, για την επανηλεκτροδότηση χωριών από το κεντρικό τμήμα έως και το Βόρειο, δηλαδή από τη Χαλκίδα προς Άγιο Ιωάννη Ρώσο και τα ορεινά χωριά της Ιστιαίας καθώς υπάρχουν εκτεταμένες ζημιές στο Δίκτυο και πλήθος σπασμένων στύλων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ