Μέσα Δεκεμβρίου η πλατφόρμα για το επίδομα θέρμανσης

Οι σκέψεις για την επαναλειτουργία κλάδων και τα τέλη κυκλοφορίας

Μέσα Δεκεμβρίου  η πλατφόρμα για το επίδομα θέρμανσης

Μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου θα έχει ανοίξει η διαδικτυακή πλατφόρμα για το επίδομα θέρμανσης, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1 ο υπουργός ανέφερε πως τις επόμενες ημέρες θα εκδοθεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση που θα περιγράφει τους όρους και τη διαδικασία χορήγησης του επιδόματος, το οποίο φέτος θα είναι «ουδέτερο» όσον αφορά το καύσιμο που χρησιμοποιούν οι πολίτες.

Ερωτηθείς σχετικά με την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας, ο υπουργός δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο μίας παράτασης χωρίς όμως να μπει σε λεπτομέρειες.

Σχετικά με την επαναλειτουργία της αγοράς, ο Χρ. Σταϊκούρας ανέφερε πως τις επόμενες ημέρες η κυβέρνηση θα ανακοινώσει λεπτομέρειες σχετικά με την επαναλειτουργία συγκεκριμένων κλάδων. Σημειώνεται πως την Παρασκευή ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης έκανε λόγο για επαναλειτουργία συγκεκριμένων καταστημάτων (βιβλιοπωλεία, κομμωτήρια, καταστήματα πώλησης παιχνιδιών) χωρίς όμως να αναφερθεί σε συγκεκριμένη ημερομηνία.

Ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε επίσης πως τον Ιανουάριο θα ξεκινήσει η διαδικασία για τον πέμπτο κύκλο της επιστρεπτέας προκαταβολής με τους δικαιούχους να υποχρεώνονται σε διατήρηση των θέσεων εργασίας ως τον Ιούνιο του 2021.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ