Στα 128 δισ. οι καταθέσεις τον Δεκέμβριο

Στα 128 δισ. οι καταθέσεις τον Δεκέμβριο

Aνοδική πορεία κατέγραψαν τον Δεκέμβριο οι καταθέσεις των νοικοκυριών και των ιδιωτικών μη κερδοσκοπικών ιδρυμάτων και διαμορφώθηκαν στα 127,8 δισ. ευρώ.

Σε σχέση με τον Νοέμβριο καταγράφεται αύξηση 1,847 δισ. ενώ οι καταθέσεις του ιδιωτικού τομέα ενισχύθηκαν κατά 3,647 δισ. μετά την πτώση κατά 179 εκατ. που είχαν καταγράψει τον Νοέμβριο.

Αντίστοιχα, οι καταθέσεις των επιχειρήσεων σημείωσαν αύξηση 1,8 δισ. και σε ετήσια βάση ο ρυθμός μεταβολής τους διαμορφώθηκε στο 9,8%.

Η μηνιαία καθαρή ροή της χρηματοδότησης προς τις επιχειρήσεις, το Δεκέμβριο του 2019, ήταν θετική κατά 511 εκατ. ευρώ, έναντι θετικής καθαρής ροής 300 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα, ενώ ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής μειώθηκε σε 1,9% από 2,5% τον προηγούμενο μήνα. Ειδικότερα, ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής της χρηματοδότησης των μη χρηματοπιστωτικών επιχειρήσεων μειώθηκε σε 1,9% από 2,5% τον προηγούμενο μήνα, ενώ η μηνιαία καθαρή ροή της χρηματοδότησής τους ήταν θετική κατά 534 εκατ. ευρώ, έναντι θετικής καθαρής ροής 267 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα. Ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής της χρηματοδότησης των ασφαλιστικών επιχειρήσεων και των λοιπών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων μειώθηκε σε 2,1% από 2,8% τον προηγούμενο μήνα και η μηνιαία καθαρή ροή της χρηματοδότησής τους ήταν αρνητική κατά 23 εκατ. ευρώ, έναντι θετικής καθαρής ροής 33 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ