Ψηφιακή μάχη κατά της φοροδιαφυγής

Ψηφιακή μάχη κατά της φοροδιαφυγής

Ενίσχυση των ηλεκτρονικών μέσων θα προβλέπει το νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής που αναμένεται να καταθέσει το υπουργείο Οικονομικών τον Φεβρουάριο.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε την Παρασκευή σε ημερίδα ο διοικητής της ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής, ενεργοποιούνται στο πρόσεχες διάστημα νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες με σημαντικότερη τη διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με το κέντρο πληροφορικής της ΑΑΔΕ. Σημειώνεται πως η Αρχή έχει ήδη εκδώσει κατάλογο με τις ταμειακές που λόγω παλαιότητας δεν μπορούν να διασυνδεθούν με τα δικά της συστήματα.

Προβλέπεται επίσης η ψηφιοποίηση όλων των δηλώσεων που σήμερα υποβάλλονται σε έντυπη μορφή, ενώ θα εντατικοποιηθούν οι διασταυρώσεις στοιχείων.

Τον ερχόμενο μήνα έρχονται οι παρεμβάσεις στις αντικειμενικές αξίες, με την προσθήκη 3.000 περιοχών στο σύστημα, καθώς και η θέσπιση νέων ελέγχων με την ηλεκτρονική τιμολόγηση και τη διεξαγωγή ελέγχων σε πλατφόρμες όπως το Airbnb για τον εντοπισμό εισοδημάτων που δεν δηλώνονται σήμερα στις φορολογικές δηλώσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ