Σταϊκούρας: Έρχονται ριζικές αλλαγές στη φορολογία

Σταϊκούρας: Έρχονται ριζικές αλλαγές στη φορολογία

Για ολοκληρωμένη μεταρρύθμιση της φορολογίας κάνει λόγο ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας σε συνέντευξή του στους Financial Times.

Στην πρώτη του συνέντευξη σε διεθνές ΜΜΕ μετά την ανάληψη των καθηκόντων του ο υπουργός περιέγραψε ως βασικό στόχο την επίτευξη διατηρήσιμων και υψηλών ρυθμών ανάπτυξης προκειμένου η Ελλάδα να ανακτήσει τον χαμένο πλούτο των προηγούμενων ετών. Ο Χρ. Σταϊκούρας υποσχέθηκε εμπροσθοβαρείς μεταρρυθμίσεις και πρόσθεσε πως υπάρχει συμφωνία με την Ε.Ε. για επιτάχυνση των αποκρατικοποιήσεων με όρους απόλυτης διαφάνειας και με κοινωνικό όφελος.

Αν και δεν μπήκε σε λεπτομέρειες για το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, στην ατζέντα της κυβέρνησης φαίνεται πως βρίσκονται το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», το μερίδιο του δημοσίου στα Ελληνικά Πετρέλαια, καθώς και η ΔΕΗ.

Παρά τη διαφαινόμενη ύφεση στην Ευρωζώνη ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών εμφανίστηκε αισιόδοξος πως η οικονομία της χώαρς θα κινηθεί με ρυθμούς ταχύτερους του 2% που έχουν προβλεφθεί για το 2020 και το 2021. Η οικονομική εφημερίδα σχολίασε επίσης πως τον Σεπτέμβριο η ελληνική κυβέρνηση σχεδιάζει να προχωρήσει στην πλήρη άρση των capital controls, ενώ παράλληλα θα επιδιώξει την πρόωρη αποπληρωμή των δανείων του ΔΝΤ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ