Καταργείται ο ειδικός φόρος κατανάλωσης στο κρασί

Καταργείται ο ειδικός φόρος κατανάλωσης στο κρασί

Τροπολογία με την οποία καταργείται ο ειδικός φόρος κατανάλωσης στο κρασί κατέθεσε πριν από λίγο το υπουργείο Οικονομικών.

Η τροπολογία ενσωματώνεται στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας για την κατάργηση των μειώσεων στις συντάξεις που συζητείται στην Ολομέλεια και θα ψηφιστεί εντός της σημερινής ημέρας.

Την κατάργηση της επιβάρυνσης είχαν ζητήσει κατ' επανάληψη οι Έλληνες οινοπαραγωγοί. Στην πιο πρόσφατη παρέμβασή τους, τον περασμένο Αύγουστο, είχαν αναφέρει σε επιστολή τους προς τον πρωθυπουργό πως η στιγμή "είναι λοιπόν η πλέον κατάλληλη για να άρετε το βαρύ και άδικο μέτρο του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο κρασί που επιβλήθηκε το 2015 υπό συνθήκες που δεν υφίστανται πλέον".

Η επιβολή του εν λόγω φόρου "οδήγησε σε έξαρση το λαθρεμπόριο και σε στρεβλώσεις σε βάρος των νόμιμων οινοποιείων τα οποία εκπροσωπούμε", ανέφερε ο Σύνδεσμος Ελληνικού Οίνου στην επιστολή, προσθέτοντας πως η κατάργηση του ΕΦΚ "θα είναι ευεργετική για το σύνολο του υγιούς κομματιού του κλάδου μας και θα συμβάλλει στην ανάπτυξη της οικονομίας".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ