«Γκάζι» για την ανέγερση του ΚΤΕΛ Ελαιώνα

«Γκάζι» για την ανέγερση του ΚΤΕΛ Ελαιώνα

Με γοργούς ρυθμούς προχωρά η προκήρυξη για τον διαγωνισμό που αφορά στην κατασκευή και παραχώρηση εκμετάλλευσης του νέου κεντρικού σταθμού των ΚΤΕΛ στην περιοχή του Ελαιώνα.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, μέσα στο επόμενο διάστημα αναμένεται η ανάδειξη του Χρηματοοικονομικού Συμβούλου για την προετοιμασία της δημοπράτησης πια του έργου.

Mετά την ολοκλήρωση και της δεύτερης φάσης των απαραίτητων απαλλοτριώσεων, ο σχεδιασμός για τη δημιουργία ενός σύγχρονου μεταφορικού κόμβου εκτιμάται ότι θα εξυπηρετεί ετησίως 16 εκατ. επιβάτες, έχει μπει σε τροχιά υλοποίησης.

Ουσιαστικά, η ανάδειξη του Χρηματοοικονομικού Συμβούλου δρομολογεί την προκήρυξη του έργου, το κόστος του οποίου εκτιμάται στα 170-180 εκατ. ευρώ.

Οι νέες εγκαταστάσεις θα προβλέπουν συνολική επιφάνεια 40.000 τ.μ., ενώ οι εμπορικοί χώροι θα ανέρχονται σε 11.750 τ.μ.

Παράλληλα, προβλέπονται ελεύθεροι χώροι πρασίνου επιφάνειας 20.000 τ.μ. και 572 θέσεις στάθμευσης, εκ των οποίων οι 100 θα αφορούν τους επιβάτες του μετρό, καθώς το ακίνητο συνδέεται με τον σταθμό «Ελαιώνας».

Ο νέος σταθμός θα φιλοξενεί τα ΚΤΕΛ, τα οποία σήμερα βρίσκονται στον Κηφισό και στη Λιοσίων, εξυπηρετώντας σε ετήσια βάση 16 εκατ. επιβάτες.

Στόχος είναι η ολοκλήρωση της όλης διαδικασίας μέχρι το τέλος του έτους, ώστε από το 2019 να έχει προκύψει ανάδοχος και να ξεκινήσει η επένδυση.

Υπενθυμίζεται ότι οι σταθμοί Κηφισού και Λιοσίων, που εξυπηρετούν σήμερα την πρωτεύουσα, φιλοξενούν συνολικά 49 γραμμές και δέχονται έναν ημερήσιο φόρτο που κυμαίνεται από 24 έως 44 χιλιάδες επιβάτες ή 12 εκατ. ετησίως.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ