Νομοθετική ρύθμιση εντός τριμήνου για στρατηγικούς κακοπληρωτές

Νομοθετική ρύθμιση εντός τριμήνου για στρατηγικούς κακοπληρωτές

Eντός τριμήνου θα κατατεθεί νομοθετική ρύθμιση για τους στρατηγικούς κακοπληρωτές. Σχετικά με τους πλειστηριασμούς διευκρίνισε ότι «πρώτη κατοικία είναι αυτή που έχει δηλωθεί στη φορολογική δήλωση».

Την κατάθεση νομοθετικής ρύθμισης για τους στρατηγικούς κακοπληρωτές προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρης Παπαδημητρίου ενώ σχετικά με τους πλειστηριασμούς διευκρίνισε ότι «πρώτη κατοικία είναι αυτή που έχει δηλωθεί στη φορολογική δήλωση».

«Πρώτη κατοικία είναι αυτή που έχει δηλωθεί στη φορολογική δήλωση», διευκρίνισε ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρης Παπαδημητρίου, σε ότι αφορά τους πλειστηριασμούς α' κατοικίας, ενώ προανήγγειλε την κατάθεση νομοθετικής ρύθμισης για τους στρατηγικούς κακοπληρωτές.

Απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση, που ζήτησε διευκρινήσεις σχετικά με τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, ο κ. Παπαδημητρίου αναγνώρισε ότι υπάρχει ασάφεια σχετικά με την έννοια της κύριας κατοικίας, σημειώνοντας ότι «είναι ένα πρόβλημα που θέλουμε να δούμε».

Ο Δ. Παπαδημητρίου απάντησε ότι εντός τριμήνου θα κατατεθεί νομοθετική ρύθμιση για τους στρατηγικούς κακοπληρωτές, τονίζοντας ότι ήδη ο πρωθυπουργός έχει δώσει εντολή στις τράπεζες να βγάλουν από τα συρτάρια τους και να εξετάσουν τους φακέλους με τους μεγαλοοφειλέτες.

Παράλληλα, διέψευσε κατηγορηματικά ότι γίνονται πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας κάνοντας λόγο για προσπάθεια παραπληροφόρησης και διαστρέβλωσης της πραγματικότητας για να πληγεί η κυβέρνηση, παρά, όπως είπε, τις συνεχείς διαψεύσεις που αποδομούν σχετικά δημοσιεύματα.

«Η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί για την προστασία της πρώτης κατοικίας και θα συνεχίσει να το κάνει. Κανένα υπερχρεωμένο νοικοκυριό δεν κινδυνεύει. Εκείνοι που κινδυνεύουν είναι όσοι μεγαλοοφειλέτες έπαιρναν δάνεια και έκαναν βίλες» δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας.

«Με βάσει το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο καλύπτεται πλήρως η πρώτη κατοικία αξίας μέχρι 280.000 ευρώ και προστατεύονται κάτι παραπάνω από το 70% των δανειοληπτών» επεσήμανε ο ίδιος.

«Ο πρωθυπουργός, όπως και εγώ, συναντιόμαστε με την Ένωση Τραπεζών για να δείξουμε τη δέσμευση της κυβέρνησης για την προστασία της πρώτης κατοικίας. Αυτό που σίγουρα δεν θα κάνουν οι τράπεζες είναι να βγάλουν σε πλειστηριασμό πρώτη κατοικία» επανέλαβε ο Δημήτρης Παπαδημητρίου.

«Οι στρατηγικοί κακοπληρωτές δεν μπορούν να κρυφτούν. Υπάρχει νομικό πλαίσιο το οποίο δεν μπορεί να αποφύγει ούτε να κρυφτεί» ανταπάντησε ο υπουργός Οικονομίας.