Τσακαλώτος: Το ΔΝΤ να καταλάβει ότι είμαστε ευρωπαϊκή χώρα

Τσακαλώτος: Το ΔΝΤ να καταλάβει ότι είμαστε ευρωπαϊκή χώρα
Μήνυμα προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στέλνει ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος με σημερινή συνέντευξή του.

"Το Ταμείο πρέπει να καταλάβει ότι είμαστε μια ευρωπαϊκή χώρα που έχει αναφορές στα ευρωπαϊκά κεκτημένα", αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Τσακαλώτος, μιλώντας στην εφημερίδα "Realnews".

Ο υπουργός Οικονομικών σημειώνει ότι "η βάση της συζήτησης δεν μπορεί να είναι άλλη από τα συμφωνηθέντα του καλοκαιριού" και τονίζει ότι "δεν μπορεί να ζητούνται νέα δημοσιονομικά μέτρα όταν η οικονομία αλλά και τα έσοδα έχουν πάει καλύτερα από τις προβλέψεις που είχαμε το καλοκαίρι. Ούτε μπορούμε να κόψουμε τις τρέχουσες συντάξεις όταν έχουν υποστεί τόσες περικοπές τα τελευταία χρόνια και συμβάλλουν τόσο στο γενικότερο οικογενειακό εισόδημα".

Στην ίδια συνέντευξη ο κ. Τσακαλώτος σημειώνει ότι η αλληλεγγύη που έχουμε δείξει ως χώρα στο προσφυγικό "πρέπει να επιβραβευτεί και όχι να προκαλεί περαίτερω προβλήματα".

Επιτίθεται ακόμη στον αρχηγό της ΝΔ, τον οποίο κατηγορεί ότι "παλινδρομεί συνεχώς μεταξύ δεξιού λαϊκισμού και αντικοινωνικού νεοφιλελευθερισμού και μάλιστα με φτωχή επιχειρηματολογία".

Χαρακτηρίζει, τέλος, "όνειρα της αντιπολίτευσης και παιχνίδια τακτικής" τα περί οικουμενικής κυβέρνησης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ