Αναβάλλεται για σοβαρούς λόγους η επίσκεψη του Μοσκοβισί στην Ελλάδα

Αναβάλλεται για σοβαρούς λόγους η επίσκεψη του Μοσκοβισί στην Ελλάδα
Η επίσκεψη στην Αθήνα του Επιτρόπου κ. Pierre Moscovici, που ήταν προγραμματισμένη για σήμερα και αύριο (14-15/10), αναβάλλεται για πολύ σοβαρούς οικογενειακούς λόγους του Επιτρόπου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αιτία της αναβολής είναι ο θάνατος της μητέρας του Επιτρόπου.

Ο κ. Μοσκοβισί θα επαναπροσδιορίσει πολύ σύντομα την νέα ημερομηνία επίσκεψής του στην Ελλάδα.

Χθες, σε συνέντευξη που παραχώρησε ο Επίτροπος στα Νέα, εν όψει της επίσκεψής του στην Αθήνα, ζήτησε εμμέσως πλην σαφώς από τα κόμματα του ευρωπαϊκού τόξου που ψήφισαν το Μνημόνιο, δηλαδή τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι, να επικυρώσουν με την ψήφο τους τα προαπαιτούμενα ως μια συνέχεια των δεσμεύσεων του περασμένου Αυγούστου.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, «εύχομαι να υπάρξει μια συνέχεια στις δεσμεύσεις και μια ευρεία στήριξη σε πρωτοβουλίες που θα μας επιτρέψουν να προχωρήσουμε μαζί. Η επιτυχία του προγράμματος εξαρτάται από την εφαρμογή των διαρθρωτικών αλλαγών».

Παράλληλα, ο κ. Μοσκοβισί σημειώνει πως το νέο πρόγραμμα έχει πλέον μπει σε τροχιά και πως η ποιότητα της συνεργασίας με την ελληνική κυβέρνηση έχει βελτιωθεί σημαντικά «και αυτό μας επιτρέπει να αντιμετωπίζουμε το μέλλον με αισιοδοξία αλλά και με εμπιστοσύνη».

Όσον αφορά στο θέμα του χρέους, ο επίτροπος επιβεβαιώνει ότι εφόσον κλείσει με επιτυχία η πρώτη αξιολόγηση θα ανοίξει η συζήτηση για το ελληνικό χρέος στη βάση της αναζήτησης μιας διαδικασίας ελάφρυνσης της χώρας από το άχθος του, επαναλαμβάνοντας πως «το μόνο βέβαιο είναι ότι δεν υπάρχει καμία βούληση στις χώρες-μέλη της ευρωζώνης να γίνει ονομαστικό κούρεμα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ