Οι δανειστές επαίνεσαν την ελληνική κυβέρνηση για την ολοκλήρωση της συμφωνίας

Οι δανειστές επαίνεσαν την ελληνική κυβέρνηση για την ολοκλήρωση της συμφωνίας
Οι δανειστές της Ελλάδας επαίνεσαν την συνεργασία της κυβέρνησης κατά τις διαπραγματεύσεις για τον τρίτο πακέτο βοήθειας αξίας 85 δισεκατομμυρίων ευρώ, σήμερα, πριν την συνάντηση των υπουργών οικονομικών της Ευρωζώνης στις Βρυξέλλες την ίδια μέρα.

Τη Τρίτη, η Ελλάδα ήρθε σε συμφωνία με τους τέσσερις θεσμούς δανειστών της - την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και το ευρωπαϊκό ταμείο βοήθειας - για να βοηθήσει τη χώρα να επιβιώσει, με το τρίτο πρόγραμμα δανεισμού σε πέντε χρόνια.

Σε δήλωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, μαζί με την ΕΚΤ, οι τέσσερις θεσμοί αναγνώρισαν "την πολύ καλή συνεργασία των ελληνικών αρχών κατά την αποστολή επανεξέτασης, η οποία κατέστησε εφικτή αυτή τη συμφωνία μετά από αρκετούς μήνες διαπραγματεύσεων".

Στη δήλωσή της, η Κομισιόν είπε ότι το πακέτο βοήθειας θα βοηθήσει την Ελλάδα "να αντιμετωπίσει τις υπόλοιπες ανισορροπίες στην οικονομία για να την επαναφέρουν σε βιώσιμο μονοπάτι ανάπτυξης ενώ συγχρόνως αντιμετωπίζει με αποφασιστικό τρόπο τις κοινωνικές προκλήσεις με τις οποίες έρχεται αντιμέτωπη η ελληνική κοινωνία".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ