Γιούνκερ: Θα υπάρξει συμφωνία εντός του μήνα

Γιούνκερ: Θα υπάρξει συμφωνία εντός του μήνα
Την πεποίθηση ότι θα κλειδώσει συμφωνία ανάμεσα στην Αθήνα και στους δανειστές μέσα στον Αύγουστο και κατά προτίμηση πριν από τις 20 Αυγούστου εξέφρασε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζακ-Κλοντ Γιουνκέρ.

Οι διαπραγματεύσεις προχωρούν κατά "ικανοποιητικό τρόπο" προς αυτήν την κατεύθυνση, δήλωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής σε συνέντευξή του στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Ολες οι αναφορές που φθάνουν σε μένα μού επιτρέπουν να συναγάγω ότι είναι δυνατή η επίτευξη συμφωνίας κατά τη διάρκεια του μήνα, κατά προτίμηση πριν από τις 20 Αυγούστου...οι διαπραγματεύσεις προχωρούν κατά ικανοποιητικό τρόπο» , σύμφωνα, τόσο με τις ελληνικές αρχές, όσο και με την Επιτροπή, είπε.

Ωστόσο, εάν αυτό το χρονικό διάστημα αποδειχθεί βραχύ, «θα πρέπει να προσφύγουμε σε μία δεύτερη προσφυγή σε έναν μηχανισμό χρηματοδότησης γέφυρας», μέσω του οποίου η Ευρωπαϊκή Ενωση χορήγησε ένα επείγον δάνειο ύψους επτά δισεκατομμυρίων ευρώ στην Ελλάδα τον Ιούλιο, εξήγησε ο Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ.

Αισιόδοξος για την επίτευξη συμφωνίας εμφανίστηκε και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος μετά το πέρας της χθεσινής συνάντησης του οικονομικού επιτελείου με τους εκπροσώπους των θεσμών.

Σύμφωνα με τον κ. Τσακαλώτο, στις έως τώρα συζητήσεις, δεν έχει τεθεί από καμία πλευρά το ενδεχόμενο να μην επαρκεί ο χρόνος για να ολοκληρωθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες έως τις 20 Αυγούστου. Ως εκ τούτου, προσέθεσε, δεν έχει μπει στο τραπέζι ενδεχόμενο για νέο «δάνειο-γέφυρα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ