Έκτακτη Σύνοδος Κορυφής την Τετάρτη για την Ελλάδα

Έκτακτη Σύνοδος Κορυφής την Τετάρτη για την Ελλάδα
Έκτακτη Σύνοδος Κορυφής θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη για το θέμα της Ελλάδας, όπως προαναγγέλλουν κοινοτικοί αξιωματούχοι.

Σύμφωνα με το το γερμανικό ZDF που επικαλείται τον πρόεδρο του Ευρωσυμβουλίου, Ντ. Τουσκ, η Σύνοδος Κορυφής θα γίνει το βράδυτης Τετάρτης, δηλαδή την ημέρα που η Ελλάδα μένει ακάλυπτη αφού λήγει η παράταση του προγράμματος.

Πρόκειται για μια πολύ σημαντική εξέλιξη που μπορεί να εκκινήσει διαδικασίες επαναδιαπραγμάτευσης και να φέρει νέες ελπίδες για συμφωνία η οποία θα μπορούσε αφενός να αποτρέψει το δημοψήφισμα της Κυριακής και αφετέρου να άρει τις δραματικές συνέπειες που έχει ήδη προκαλέσει η εξέλιξη των τελευταίων ημερών.

Σχολιάζοντας το ενδεχόμενο Συνόδου Κορυφής την Τετάρτη για την Ελλάδα, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης δήλωσε μέσω twitter ότι μπορεί να οδηγήσει σε έντιμο συμβιβασμό.

Λίγες ώρες πριν, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε ανακοινώσει ότι απηύθυνε νέο αίτημα προς τον Ντόναλντ Τουσκ, τους ηγέτες των 18 χωρών της Ευρωζώνης και τους επικεφαλής της Κομισιόν, της ΕΚΤ και του Ευρωκοινοβουλίου, για ολιγοήμερη παράταση του ελληνικού προγράμματος (πέραν της 30ης Ιουνίου), ζητώντας να ακυρώσουν την απόφαση του Eurogroup του Σαββάτου.

Υπενθυμίζεται ότι σε Γερμανία και Γαλλία συγκαλούνται υπουργικά συμβούλια ή κομματικά όργανα προκειμένου να εκτιμήσουν την κατάσταση στην Ελλάδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ