Κίνδυνος να αυξηθεί ο λογαριασμός των 8 δισ. ευρώ

Κίνδυνος να αυξηθεί ο λογαριασμός των 8 δισ. ευρώ
Εξαιρετικά κρίσιμο για τη χώρα είναι το 48ωρο που διανύουμε με τις οριστικές αποφάσεις για την Ελλάδα και την ενδεχόμενη συμφωνία με τους εταίρους να παραπέμπονται στο επόμενο Eurogroup.

Εφόσον προκύψει συμφωνία, τα μέτρα θα πρέπει να ψηφιστούν άμεσα από τη Βουλή, ενώ όλα δείχνουν ότι η συζήτηση για το χρέος πάει πίσω.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας τόνισε μετά την ολοκλήρωση της συνόδου ότι η κυβέρνηση διεκδικεί συνολική και βιώσιμη λύση και ότι οι προτάσεις που κατέθεσε προστατεύουν μισθούς, συντάξεις και τη λαϊκή οικογένεια, ενώ τα βάρη θα τα επωμισθούν αυτοί που έχουν τη δυνατότητα να τα επωμισθούν. Πρόσθεσε, δε, ότι «η μπάλα βρίσκεται τώρα στο γήπεδο των Ευρωπαίων».

Οι τεχνικές διαπραγματεύσεις, σήμερα και αύριο μέχρι το Eurogroup, θα είναι εξαιρετικά έντονες, ενώ η πίεση προς την Αθήνα ασφυκτική, καθώς η ελληνική πρόταση «δεν έχει όλα τα μέτρα που περιμέναμε», όπως δήλωσε η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα πρέπει να έρθουν στο τραπέζι και νέες προτάσεις.

Στις Βρυξέλλες αναμένεται να συνεχίσουν τις διαβουλεύσεις σήμερα και αύριο, εκ μέρους της κυβέρνησης, οι κ. Ν. Παππάς και Ευ. Τσακαλώτος, όπως και ο κ. Γ. Χουλιαράκης.

Μάλιστα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης δήλωσε στον ΑΝΤ1 ότι ακόμη και μετά το πακέτο των 8 δισ. ευρώ η Αθήνα βρίσκεται υπό πίεση για νέες προτάσεις.