Μοσκοβισί: Οι ελληνικές προτάσεις αποτελούν βήμα προς τα μπροστά

Μοσκοβισί: Οι ελληνικές προτάσεις αποτελούν βήμα προς τα μπροστά
Στη δήλωση ότι η Ευρώπη επιθυμεί μια συμφωνία προχώρησε ο Επίτροπος Οικονομίας Πιερ Μοσκοβισί, προσερχόμενος σήμερα στο Eurogroup στις Βρυξέλλες, σημειώνοντας παράλληλα ότι η συμφωνία είναι και εφικτή και αναγκαία.

Ο Π. Μοσκοβισί είπε ότι η σημερινή ημέρα είναι πολύ σημαντική για το μέλλον της Ελλάδας, της ευρωζώνης και της Ευρώπης. Πρόσθεσε ότι οι προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης δείχνουν ότι έχει γίνει ένα βήμα προς τα εμπρός, ότι υπάρχει πρόοδος και αποτελεί βάση συζήτησης, κυρίως όσον αφορά τα δημοσιονομικά. Σημείωσε, ωστόσο, ότι απομένει ακόμα δουλειά όσον αφορά τον ΦΠΑ και τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού.

Καταλήγοντας, ο Π. Μοσκοβισί τόνισε ότι σήμερα πρέπει να προχωρήσουν οι συζητήσεις και να χαραχθεί η διαδικασία της δουλειάς που θα οδηγήσει στην τελική συμφωνία. «Υπάρχει ακόμα δουλειά που πρέπει να γίνει», ανέφερε.

Νωρίτερα μιλώντας στο ραδιόφωνοEurope1 τόνισε ότι «η ελληνική κυβέρνηση εν τέλει κατάλαβε, ότι έπρεπε να σταλούν συγκεκριμένες και στέρεες αντιπροτάσεις».

Όπως είπε ο Ευρωπαίος Επίτροπος «οι πάντες διακατέχονται από την πολιτική θέληση να προστατευθεί το ευρώ» και «να λειτουργήσουν με τέτοιο τρόπο ώστε η πολεμική αυτή να λήξει με αμετάκλητο τρόπο».