Bloomberg: Τελεσίγραφο 24 ωρών στην Ελλάδα προκειμένου να καταθέσει ισχυρές προτάσεις

Bloomberg: Τελεσίγραφο 24 ωρών στην Ελλάδα προκειμένου να καταθέσει ισχυρές προτάσεις
Οι εταίροι καλούν την  Αθήνα να σταματήσει να αντιτίθεται στις απαιτήσεις των δανειστών και να υπογράψει μία συμφωνία που θα αποτρέψει τον κίνδυνο στάσης πληρωμών, γράφει σήμερα το Bloomberg.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα οι διπλωματικές αβρότητες εξαφανίστηκαν χθες στις Βρυξέλλες καθώς ο Πρόεδρος της ΕΕ Ντόναλτ Τουσκ εγκάλεσε τον πρωθυπουργό της Ελλάδας ενώ το ΔΝΤ ανακοίνωσε ότι αποχώρησε απ' την διαπραγμάτευση.

Σύμφωνα με πληροφορίες που βασίζονται σε δύο ευρωπαϊκές πηγές στην Ελλάδα επιδόθηκε τελεσίγραφο 24 ωρών προκειμένου να καταθέσει ισχυρές προτάσεις. Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, όλες οι πλευρές των δανειστών ετοιμάζονται ακόμα και για το ενδεχόμενο Grexit.

Τελεσίγραφα και από Γιούνκερ-Ντάισελμπλουμ

«Η επόμενη κίνηση ανήκει στην Ελλάδα» δήλωσε το πρωί της Παρασκευής ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ προσθέτοντας ότι οι συζητήσεις ανάμεσα στην Ελλάδα και τους πιστωτές θα συνεχιστούν αλλά πρώτα σε τεχνικό επίπεδο.

«Οι διαπραγματεύσεις θα ξεκινήσουν, πρώτα σε τεχνικό επίπεδο και μετά σε πολιτικό» δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής μιλώντας σε γαλλικό ραδιοφωνικό σταθμό.

«Συζητήσαμε για το θέμα με τον Έλληνα πρωθυπουργό με τον οποίο πέρασα δύο ώρες αφού τον είδα τόσες φορές στο παρελθόν» πρόσθεσε ο κ. Γιούνκερ.

«Του παρουσίασα μια σειρά παρατηρήσεων και προτάσεων τις οποίες η Ελληνική κυβέρνηση εξέταζε το απόγευμα της Πέμπτης» αποκάλυψε ο πρόεδρος της Κομισιόν σχετικά με το τι συζήτησε την Πέμπτη το μεσημέρι με τον Αλέξη Τσίπρα.

Σε ερώτηση για το αν μια συμφωνία είναι πιθανή τις επόμενες ημέρες ο κ. Γιούνκερ απάντησε ότι «μια συμφωνία είναι απαραίτητη τις επόμενες ημέρες» προσθέτοντας ότι «η μπάλα είναι στο γήπεδο της Ελλάδας».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ ο οποίος σε δηλώσεις του στην εφημερίδα Helsingin Sanomat δήλωσε ότι η Ελλάδα δεν έχει καμία άλλη επιλογή εκτός από το να πάρει δύσκολες αποφάσεις που ζητούν οι πιστωτές της αν θέλει να διασφαλίσει νεά δάνεια και να αποφύγει τη χρεοκοπία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ