Σαπέν: Η θέση της Ελλάδας είναι στη Ευρωζώνη, αλλά υπό προϋποθέσεις

Σαπέν: Η θέση της Ελλάδας είναι στη Ευρωζώνη, αλλά υπό προϋποθέσεις
Την άποψη ότι η θέση της Ελλάδας βρίσκεται στην Ευρωζώνη, αλλά υπό προϋποθέσεις, εξέφρασε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν, προσπαθώντας να κρατήσει μια ισορροπημένη στάση ανάμεσα στα αιτήματα των δανειστών και τις αντιρρήσεις της Αθήνας.

«Δεν μπορούμε να χρηματοδοτούμε άλλο τα ελλείμματα της Ελλάδας», ανέφερε σε συνέντευξή του στην πορτογαλική εφημερίδα «Negocios» υποστηρίζοντας παράλληλα ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί περαιτέρω υποστήριξη και μετά τον Ιούλιο, με ένα νέο πακέτο διάσωσης.

Σε αντίθεση με άλλους αξιωματούχους, που συμμετέχουν στις διαπραγματεύσεις, ο κ. Σαπέν αποκάλυψε ότι μια «επόμενη συμφωνία» βρίσκεται στο τραπέζι των συνομιλιών, τονίζοντας, ωστόσο, παράλληλα ότι η Αθήνα θα πρέπει να διασφαλίσει την μείωση των δαπανών της και την αύξηση των εσόδων της.

«Η θέση της Ελλάδας είναι στην Ευρωζώνη», επανέλαβε, ωστόσο, ο Γάλλος υπουργός, απορρίπτοντας το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη και υποστηρίζοντας ότι στόχος όλων είναι να επιτευχθεί συμφωνία και πάνω σε αυτό το σενάριο εργάζονται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ