Βαρουφάκης: Συμφωνία εντός ημερών

Βαρουφάκης: Συμφωνία εντός ημερών
Η Ελλάδα θα διαπραγματευτεί με τους εταίρους της, εντός του πλαισίου των «κόκκινων γραμμών» που έχουν τεθεί τόνισε στους δημοσιογράφους ο Έλληνας Υπουργός Οικονομικών προσερχόμενος στο Eurogroup, ενώ εμφανίστηκε αισιόδοξος για την επίτευξη συμφωνίας εντός των επόμενων ημερών.

Ο κ. Βαρουφάκης απαντώντας για το τι περιμένει η Ελλάδα από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ήταν φειδωλός: «Να κάνει τη δουλειά της, όπως και εμείς πρέπει να κάνουμε τη δουλεία μας. Όλοι στην Ευρωζώνη πρέπει να κάνουν τη δουλειά τους».

Νωρίτερα, μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Κόκκινο» σημείωσε ότι «η κυβέρνηση έχει κάνει ότι ήταν ανθρωπίνως δυνατόν. Ορατή η λύση αρκεί να υπάρξει πολιτική βούληση των δανειστών», υπογράμμισε ο Γιάννης Βαρουφάκης μιλώντας νωρίτερα στον ραδιοφωνικό σταθμό "Κόκκινο".

Ενόψει της σημερινής συνεδρίασης του Eurogroup, ο κ.Βαρουφάκης τόνισε ότι «η κυβέρνηση δεν πρόκειται να υπογράψει συμφωνία που δεν θα δίνει προοπτική εξόδου από τη κρίση, που δεν θα αντιμετωπίζει τα μεγάλα θέματα του χρέους της ανεργίας και της ύφεσης».

Χρειαζόμαστε -επισήμανε- ο υπουργός Οικονομικών, πολιτική αναδιανομής του εισοδήματος, μετατόπιση των βαρών της κρίσης από τους ώμους των πολλών σε εκείνους που έπρεπε να σηκώσουν το βάρος.

Τέλος, εμφανίστηκε επιφυλακτικός ως προς την άμεση χαλάρωση της ασφυξίας που έχει επιβληθεί στην ελληνική οικονομία, προσθέτοντας ότι στόχος είναι η λύση να δοθεί τις επόμενες ημέρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ