Στην τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα-Μέρκελ συζητήθηκε η πορεία των διαπραγματεύσεων

Στην τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα-Μέρκελ συζητήθηκε η πορεία των διαπραγματεύσεων
Τηλεφωνική επικοινωνία με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ είχε χθες το βράδυ ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές συζητήθηκαν η πορεία των διαπραγματεύσεων στις Βρυξέλλες ενώ αντάλλαξαν απόψεις σχετικά με τα ζητήματα της συμφωνίας της Ελλάδας με τους θεσμούς.

Εν τω μεταξύ εντός της ημέρας θα γίνει η συνάντηση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη, στη Φρανκφούρτη, με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι. Στη συνάντηση θα παρευρεθεί και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος. Στόχος σύμφωνα με κυβερνητική πηγή, «να υπάρξει ενημέρωση για την πορεία των συζητήσεων και για τις προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης για ταχεία, βιώσιμη και αμοιβαία επωφελή συμφωνία»

Η κινητικότητα της κυβέρνησης συνεχίζεται με τον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη o οποίος συναντήθηκε στο Παρίσι με τον Γάλλο υπουργό Οικονομικών, Μισέλ Σαπέν ενώ έχει προγραμματισμένη επαφή στις Βρυξέλλες όπου θα συναντηθεί με τον επίτροπο οικονομικών υποθέσεων Πιερ Μοσχοβισί.

Για το ελληνικό θέμα παραχώρησε συνέντευξη στο CNBC ο επικεφαλής του Eurogroup Working Group Τόμας Βίζερ,

Σύμφωνα με τον κ. Βίζερ η Ελλάδα και οι Ευρωπαίοι πιστωτές της δεν θα καταλήξουν σε ολοκληρωμένη συμφωνία έως την επόμενη εβδομάδα όπως αναμενόταν, αλλά εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα υπάρξει συμφωνία πριν ενσκήψει μια πραγματική κρίση ή μια χρεοκοπία. «Θα έχουμε συμφωνία» δήλωσε ο Βίζερ σύμφωνα με την ιστοσελίδα του CNBC.

Αναφορικά με το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, ο επικεφαλής του Eurogroup Working Group δήλωσε ότι κάτι τέτοιο θα αποτελούσε «πραγματική καταστροφή» πριν από τρία χρόνια και ενώ σήμερα η Ευρώπη είναι καλά θωρακισμένη, μια τέτοια έκβαση θα ήταν και πάλι αρνητική.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ