Σε σταθερή τροχιά οι τιμές του πετρελαίου

Σε σταθερή τροχιά οι τιμές του πετρελαίου
Σε σταθερή τροχιά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου την Πέμπτη με την είδηση για νέα απότομη αύξηση των αμερικανικών αποθεμάτων αργού να αντισταθμίζουν τις ανησυχίες για την ασφαλή τροφοδοσία του "μαύρου χρυσού" στη Μέση Ανατολή.


Το αργό τύπου μπρεντ ενισχυόταν 5 σεντς στις 12.10 ώρα Ελλάδας στα 62,78 δολάρια το βαρέλι. Το αμερικανικό αργό υποχωρούσε 10 σεντς στα 56,06 δολάρια το βαρέλι.

Αυτό το μήνα οι τιμές του πετρελαίου έχουν καταγράψει αύξηση έως και 10 δολαρίων λόγω των ανησυχιών για τη Μέση Ανατολή, αλλά και εν μέσω ενδείξεων για υψηλότερη ζήτηση διεθνώς.

Υπάρχουν, ωστόσο, επενδυτές που θεωρούν ότι η τιμή του είναι πολύ υψηλή.

«Πιστεύουμε ότι η τελευταία απότομη αύξηση στην τιμή οφείλεται κυρίως σε κερδοσκοπικές κινήσεις», δήλωσε ο Κάρστεν Φριτς, αναλυτής της Commerzbank στο διεθνές φόρουμ πετρελαίου του Reuters.

«Συνεχίζει να υπάρχει υπερπροσφορά στην παγκόσμια αγορά πετρελαίου. Πιστεύουμε ότι οι τιμές θα διορθωθούν σύντομα», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε η αμερικανική κυβέρνηση την Τετάρτη, τα αποθέματα αργού αυξήθηκαν την περασμένη εβδομάδα κατά 5,3 εκατ. βαρέλια στα επίπεδα ρεκόρ των 489 εκατ. βαρελιών, πολύ υψηλότερα από τις προβλέψεις για 2,9 εκατ. βαρέλια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ